Cannabis verhoogt de intensiteit en hoeveelheid orgasmes

door Team Inc.

roken-bed

Uit een onderzoek naar seks en cannabis is gebleken dat cannabisgebruikers betere orgasmes hebben als ze high zijn. Ook ervaren mensen een verhoogd libido en gevoel voor smaak en aanraking.

Onderzoekers, die hun resultaten in een recent onderzoek publiceerden, stelden 811 deelnemers van 18 tot 85 jaar oud een aantal vragen over hun seksleven en wietgebruik. Er was opvallende weinig verschil in de uitkomst tussen de verschillende geslachten en leeftijdsgroepen. 70 procent van de deelnemers ervaarden een toegenomen verlangen en orgasme-intensiteit wanneer ze high waren. Veertig procent van de vrouwen meldde dat zij vaak meer dan één orgasme kregen.

Cannabisgebruik voor de seks

Meer dan de helft van de ondervraagde mensen zei dat ze opzettelijk cannabis hadden gebruikt voorafgaand aan seks wat suggereert dat ze geloven dat het het libido of het genot verhoogt. Vanwege de aard van het onderzoek (een enquête) konden de onderzoekers echter niet vaststellen of toegenomen genot van seks het gevolg was van de daadwerkelijke effecten van de drug of een placebo reactie. “Degenen die meldden dat ze opzettelijk marihuana gebruikten voor de seks hadden significant hogere schaalscores dan degenen die meldden dat ze niet opzettelijk cannabis gebruikten voor de seks”, schreef het team.

Smaak en aanraking

Ze schrijven echter ook dat de ontspannende effecten van wiet “kunnen bijdragen aan een groter verlangen of verminderde remmingen die kunnen bijdragen aan meer seksueel functioneren en bevrediging”, daarbij verwijzend naar vergelijkbare onderzoeken die een verbetering van de seksuele functie na cannabisgebruik hebben gevonden. Een ogenschijnlijk niet-gerelateerde bevinding van de studie is dat gebruikers een verhoogd gevoel van smaak en aanraking rapporteerden.

“De verbetering van smaak en aanraking zou het algehele seksuele functioneren en de bevrediging kunnen verhogen”, schrijven ze, eraan toevoegend dat er geen verhoogd reukvermogen werd gemeld. Toch werden er ook beperkingen aangemerkt in het onderzoek. De doses werd bijvoorbeeld niet geregistreerd door de deelnemers en het is niet afgezet tegen mensen die helemaal niet gebruiken. Toch denken de onderzoekers dat de bevindingen nuttig kunnen zijn om verder te onderzoek of cannabis kan helpen bij het behandelen van seksuele disfunctie.

Bron: iflscience.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]