Cannabis voor veteranen: Uit onderzoek in de VS blijkt dat 75% er open voor staat

door drugsinc

Cannabis voor veteranen: Uit onderzoek in de VS blijkt dat 75% er open voor staat

Het is geen geheim dat veel cannabis voor veteranen van toegevoegde waarde kan zijn om een aantal van de moeilijkheden te bestrijden die ze kunnen ondervinden bij het dienen in of juist na het leger. Er is niet zozeer één enkele reden om aan te geven waarom een veteraan cannabis gebruikt, want er zijn meerdere redenen voor hun cannabisgebruik over de hele linie. Missouri stemde er zelfs voor om de omzetbelasting op de verkoop van medische marihuana aan de veteranen toe te kennen, een trend die in andere staten binnen de Verenigde Staten niet ongebruikelijk is.

Posttraumatische stressstoornis (PTSD) is een van de meest genoemde redenen onder veteranen die cannabis gebruiken. Posttraumatische stressstoornis is een aanslag op de gezondheid waarbij iemand, in dit geval een veteraan, verhoogde angst, stress, paranoia, depressie en andere symptomen ervaart vanwege het trauma dat ze hebben doorstaan tijdens het dienen.

PTSD

Deze studie van onderzoekers van Wayne State University in Detroit, Michigan werd in juni 2020 gepubliceerd, dus de gegevens zijn erg recent. De studie suggereert dat lage doses THC kunnen helpen bij het reguleren van traumagerelateerde stressreacties en angstgevoelens. Het onderzoek concludeert verder dat THC in therapeutische doses het potentieel heeft om voordelen te brengen bij de behandeling van stress en traumagerelateerde aandoeningen met cannabis voor veteranen. Het was een gerandomiseerde, dubbelblinde placebo-studie – die doorgaans zeer grondige resultaten oplevert.

Cannabis voor veteranen: bij pijn en PTSD (https://unsplash.com/photos/IprD0z0zqss)
Cannabis voor veteranen: bij pijn en PTSD

Deze gegevens zijn nog wel voorlopig, maar het bevestigt wat veteranen al jaren zeggen over cannabisgebruik en PTSD. Naast PTSD kunnen veteranen de hulp van cannabis inroepen voor verschillende andere psychische aandoeningen, zoals depressie of angst. Ongeveer 11-20 veteranen op de 100 die in de operaties Iraqi Freedom and Enduring Freedom hebben gediend, krijgen te maken met PTSS.

Pijn

Pijn is een andere reden waarom veteranen cannabis kunnen gebruiken. Veel van de mannen en vrouwen die dienden, ervaren pijn door verwondingen die ze hebben opgelopen, en ook door algemene slijtage aan hun lichaam als gevolg van hun militaire dienst. Degenen die daarbij nog dienen, blijven in beweging en hebben een strikt trainingsregime, waardoor het logisch is dat ze pijn ervaren.

Veteranen Organisaties

Volgens een enquête uit 2019, uitgevoerd door Iraq and Afghanistan Veterans of America (IAVA), zegt 75% van de militaire veteranen dat ze zouden overwegen om ‘cannabis of cannabinoïde producten als behandelingsoptie’ te gebruiken. 83% van de respondenten sprak zijn steun uit voor de toegang tot medicinale cannabis, terwijl 63% van de deelnemers vindt dat het Department of Veterans Affairs “onderzoek naar cannabis als behandelingsoptie moet toestaan”. Helaas vormt de federale en illegaliteit van cannabis in sommige landen een aantal potentiële uitdagingen voor veteranen.

Momenteel mogen artsen die zijn aangesloten bij het Department of Veterans Affairs in de Verenigde Staten geen cannabis aanbevelen voor medicinaal gebruik. Volgens de website van deze Veteranen organisatie kunnen veteranen die cannabis gebruiken er zeer zeker baat bij hebben. Het Department of Veterans Affairs moedigt veteranen nog steeds aan om met hun arts te praten over marihuana en hen ervan bewust te maken dat ze deelnemen aan het medicinale marihuanaprogramma.

Nieuw wetsvoorstel inzake cannabis voor veteranen

In februari 2019 is een wetsvoorstel ingediend dat bekend staat als de Safe Harbor Act. Dit wetsvoorstel verzekert in wezen het recht van veteranen om cannabis te gebruiken, bezitten en vervoeren als dat nodig is, zolang ze in een staat leven waar het legaal is. Het beschermt ook hun recht om het gebruik van marihuana met hun arts te bespreken. Naast het beschermen van het recht van veteranen om cannabis te gebruiken, vereist dit wetsvoorstel dat de Veteranen organisatie in Amerika de effecten van medicinale marihuana op de pijn van veteranen rapporteert, evenals de relatie tussen door de staat goedgekeurde behandelingsprogramma’s voor medicinale marihuana, toegang tot het programma en het terugdringen van opioïdenmisbruik.

Een deel van de tekst in het wetsvoorstel luidt: “Het Congres vindt het volgende:

  • Chronische pijn treft de veteranenpopulatie, met bijna 60 procent van de veteranen die terugkeren van hun dienst in de strijdkrachten in het Midden-Oosten, en meer dan 50 procent van de oudere veteranen, die het gezondheidszorgsysteem van het Department of Veterans Affairs in de VS gebruiken vanwege een vorm van chronische pijn.
  • In 2011 hadden veteranen twee keer zoveel kans om te overlijden aan een accidentele overdosis opioïden als niet-veteranen. “

Bronnen o.a. CannaMD (EN), GreenMarketReport (EN), TheFreshToast (EN), VetScp (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]