Wereld Veganisme Dag 2020: de markt voor hennep voedsel wordt populairder

door drugsinc

Wereld Veganisme Dag 2020: de markt voor hennep gebaseerd voedsel wordt populairder

Dit weekend is het Wereld Vegan Dag (op 1 november) en vergelijkbaar met veganisme behoort de markt voor hennep voedsel tot een van de nieuwste en opkomende welzijnstrends binnen de gezondheids- en welzijnsmarkt.

Op hennep gebaseerde voedingsproducten zijn enorm populair geworden vanwege hun gemakkelijke verteerbaarheid doordat ze vrij zijn van gluten, allergenen, genetisch gemodificeerde organismen (GMO), lactose, fyto-oestrogeen en pesticiden.

Hennep is een goede bron van vezels en vitamines en mineralen, waaronder magnesium, vitamine E, zink en ijzer. De consumptie van voedselproducten op basis van hennep draagt ​​bij aan de instandhouding van een gezond spijsverteringssysteem dat de algemene markt in ontwikkelde regio’s zoals Noord-Amerika en Europa verder aandrijft.

Hennepzaden zijn een zeer voedzame eiwitbron en worden steeds vaker gebruikt in verpakt voedsel zoals mueslirepen, pretzels, brood en ontbijtgranen. De wereldwijde voedselmarkt op basis van hennep is op basis van ingrediënten onderverdeeld in de categorieën eiwitten, olie en zaden. Hiervan domineerden hennepzaden de wereldmarkt al eerder in 2015 en zullen naar verwachting hun leidende positie in de prognoseperiode behouden. Hun groeiend gebruik in verschillende soorten voedsel, zoals notenboter, maïschips en snackrepen, zal naar verwachting de markt voor voedselproducten op hennepbasis tijdens de prognoseperiode motiveren.

Bovendien zijn hennepzaden rijk aan aminozuren waardoor deze producten een ideale keuze zijn voor gezondheidsbewuste en veganistische consumenten. Voedsel op basis van hennep is in opkomst als de ultieme eiwitbron voor veganisten vanwege de betere verteerbaarheid dan andere plantaardige eiwitten. Afgezien hiervan kunnen hennepzaden gemakkelijk worden toegevoegd aan bakproducten of worden verwerkt in salades of soepen.

Hennep voedsel: 6 bewezen voordelen van hennepzaden

Hennepzaden zijn de zaden van de hennepplant, Cannabis sativa.

Ze zijn van dezelfde plantsoort als cannabis (marihuana) maar van een ander type. Ze bevatten echter slechts weinig sporen van THC, de psychoactieve stof in marihuana.

Wereld Veganisme Dag 2020: de 6 bewezen voordelen van hennepzaden
Wereld Veganisme Dag 2020: de 6 bewezen voordelen van hennepzaden (afb)

Hennepzaden zijn buitengewoon voedzaam en rijk aan gezonde vetten, eiwitten en verschillende mineralen.

Hier zijn 6 gezondheidsvoordelen van hennepzaden die door de wetenschap worden ondersteund:

  • Hennepzaden zijn ongelooflijk voedzaam
  • Hennepzaden kunnen het risico op hartaandoeningen verminderen
  • Hennepzaden en olie kunnen huidaandoeningen verbeteren
  • Hennepzaden zijn een geweldige bron van plantaardige eiwitten
  • Hennepzaden kunnen symptomen van PMS en de menopauze verminderen
  • Hele hennepzaden kunnen de spijsvertering bevorderen

Wereldwijde markt hennep voedingsmiddelen groeit met bijna 12% tijdens COVID-19 pandemie

Volgens een recent rapport zal de wereldwijde markt voor voedingsmiddelen op basis van hennep in 2020-2024 met 364,98 miljoen dollar groeien, met een CAGR van bijna 12% gedurende de prognoseperiode. Het rapport biedt een up-to-date analyse van het huidige marktscenario, de laatste trends en drijfveren, en de algemene marktomgeving. Het rapport geeft ook de marktimpact en nieuwe kansen weer die zijn gecreëerd als gevolg van de COVID-19-pandemie.

De markt voor voedingsmiddelen op basis van hennep wordt aangedreven door de groeiende veganistische bevolking en gevallen van coeliakie. De veganistische levensstijl ondersteunt dierenrechten en milieuvriendelijke levensstijlkeuzes sterk. Een veganistisch dieet bestaat uit fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, noten en zaden als vervangers van vlees, zuivelproducten en andere traditionele eiwitbronnen. In landen als de VS volgt ongeveer 2,5% van de bevolking een veganistisch dieet en levensstijl.

Dit aantal zal naar verwachting toenemen tijdens de prognoseperiode 2020-2024, waardoor de vraag naar hennep voedsel, zoals hennepzaden, zal toenemen.

Enkele hoogtepunten:

  • De grootste groei van de markt voor voedingsmiddelen op basis van hennep kwam in 2019 van het segment voedingsproducten op basis van hennepzaad.
  • Noord-Amerika was in 2019 de grootste markt voor hennep voedsel en de regio zal tijdens de prognoseperiode verschillende groeimogelijkheden bieden aan fabrikanten.
  • De wereldwijde markt voor voedingsmiddelen op basis van hennep is gefragmenteerd. Aurora Cannabis Inc., Bombay Hemp Company Pvt. Ltd., Boring Hemp Co., CANAH INTERNATIONAL Srl, Canopy Growth Corp., Hemp Juice Company BV, HempFlax Group BV, Hudson River Foods, North American Hemp and Grain Co., en Nutiva Inc. zijn enkele van de belangrijkste marktdeelnemers.
  • Ondanks dat de zakelijke impact van COVID-19 zich steeds verder verspreidt over vele branches, wordt verwacht dat de markt voor voedingsmiddelen op basis van hennep 2020-2024 een positieve groei zal hebben.

De vraag naar biologische voedingsmiddelen op basis van hennep zal een belangrijke trend zijn

De groeiende vraag naar biologische voedingsmiddelen op basis van hennep is een opkomende trend in de voedingsindustrie. De vraag naar biologische voedingsproducten neemt in hoog tempo toe.

Biologische voedingsproducten zijn echter meestal hoger geprijsd dan conventionele ingrediënten. De hoge prijs is te danken aan de relatief hogere productiekosten en aan de bereidheid van de consument om extra te betalen voor biologische voedingsproducten.

Met een groeiend gezondheidsbewustzijn over de schadelijke effecten van ingrediënten die worden gebruikt in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, neemt de vraag naar biologische voedingsproducten toe.

Deze trend is ook van toepassing op voedselproducten op basis van hennep, en momenteel verkopen veel spelers biologische hennepvoedingsproducten om aan deze consumentenbasis te voldoen.

Bronnen o.a. BusinessWire (EN), CBDOilsUK (EN), HealthLine (EN), PRNewsLeader (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]