skip to Main Content
Menu
Cannabisaandelen Storten In

Cannabisaandelen storten in

Spread the love ✌🏼

Het kon niet op. Canada legaliseerde het gebruik, de verkoop en de teelt van cannabis eind vorig jaar en ook veel Amerikaanse staten gingen overstag. Wietbedrijven gingen de beurs op en de aandelen van deze grote cannabisproducenten als Canopy Growth, Aurora en Tilray gingen al snel door het plafond. Veel beleggers investeerden in het ‘groene goud’.

Echter ontstonden er al snel wiettekorten door de groeiende vraag aan wiet en in sommige gebieden juist wietoverschotten. Bijvoorbeeld in Oregon waar ze veel meer produceren dan dat er vraag in de staat is. Door deze wietoverschotten daalde de prijs drastisch. Exporteren is ook geen optie door de wet-en regelgeving in sommige staten of gebieden.

Hierdoor zie je een sterke fluctuatie in wietaandelen, die zelden stabiel zijn geweest en een grillig verloop kennen. Natuurlijk zijn er beleggers die tussentijds flink hebben gecasht, maar hoeveel hebben er verloren of zijn er terug bij af? Dan zijn er natuurlijk nog politieke en andere externe factoren die van invloed zijn op de wietaandelenmarkt. Vraag is? Waar staan de grootste aandelen als je het vergelijkt met een jaar geleden.

Canopy Growth Corporation

Na een aantal pieken met als hoogtepunt begin mei 2019 met ruim 70 CAD (Canadese dollar) is het aandeel teruggezakt naar een slotkoers van 28,34 CAD.

Tilray

Ook Tilray kent een grillig verloop waarin, na een aantal pieken, een gestage daling is ingezet. De slotkoers van dit aandeel is nu 24,38 USD (Amerikaanse dollar) waar het een jaar geleden nog 106,75 USD waard was.

Aurora Cannabis

Ook de vasthoudende Aurora belegger komt er niet best vanaf. Na een aantal stijgingen is het aandeel na een jaar in waarde gehalveerd.

Wanneer je YoY kijkt zijn de grote wietaandelen drastische gekelderd. Waar zal het komende tijd naartoe gaan. Komen er gouden tijden aan of zakken de wietaandelen verder in? Wat voor invloed gaat de legalisering van wiet in Luxemburg op de markt hebben en welke ontwikkelingen komen er aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top