Microdosering met marihuana: 3 voordelen en 5 tips

door drugsinc

Microdosering met marihuana: 3 voordelen en 5 tips

Een groeiend aantal voorstanders van cannabis dringt aan op een vermindering van de consumptie via microdosering. Met de stijgende populariteit van cannabisconsumptie in gedachten, kijken we naar het microdoseren van cannabis: 3 voordelen en 5 tips.

Wat houdt cannabis microdosing in?

Microdosering omvat het nemen van kleine hoeveelheden cannabis om de voordelen van THC te plukken zonder de psychoactieve effecten te ervaren die de eisen van je dagelijks leven kunnen verstoren.

Voordeel # 1: verbetert de positieve effecten

Microdosering toepassen op marihuana is de ideale aanpak voor gebruikers die voor het eerst in contact komen, omdat de kans op negatieve bijwerkingen aanzienlijk wordt verminderd. Dit komt omdat het ingenomen cannabisproduct slechts zo’n 2,5 milligram THC bevat. Door met een lage dosis te beginnen, kun je verwachten dat je veel beter zult wennen aan de effecten van cannabis.

Voordeel # 2: het beste voor gebruik overdag

Het nemen van een lage doses cannabis zal resulteren in een nauwelijks waarneembare psychoactieve high, terwijl het toch verlichting biedt voor bepaalde symptomen. Microdosering kan een bijzonder goede oplossing zijn voor iedereen die last heeft van bijvoorbeeld angst.

Het blijkt dat lage niveaus van cannabis kunnen helpen om angstgevoelens te verminderen. Maar houd er rekening mee dat er een dunne lijn is tussen te weinig en te veel, juist ook omdat overdrijven weer het tegenovergestelde effect kan hebben.

Studies geven aan dat als je een regelmatige cannabis consument bent, deze hebben aangetoond dat het 48 uur onthouden van medicijnen de effecten van microdosering kan verbeteren. Uiteraard moet je dit alleen in goed overleg met een huisarts doen, zeker in het geval van noodzakelijke medicijnen.

Voordeel # 3: ideaal voor pijnbestrijding

Het is algemeen bekend dat cannabis wordt gebruikt om een ​​breed scala aan symptomen te behandelen. Niet alle medische aandoeningen kunnen echter met dezelfde dosis of hetzelfde type cannabis worden behandeld. Hoewel de gebruiksfrequentie en de manier van doseren volledig kunnen verschillen.

Er is geen uitgebreid onderzoek naar de exacte omstandigheden die zich lenen voor microdosering, maar klinisch onderzoek heeft aangetoond dat kleinere hoeveelheden cannabis de therapeutische effecten vergroten. In een studie uitgevoerd bij kankerpatiënten die hun pijn niet konden beheersen met traditionele pijnstillers, bleek nabiximols, een vorm van THC en CBD, gunstig te zijn. Zelfs patiënten die de laagste dosis kregen, ervoeren een grotere vermindering van pijn in vergelijking met een placebo.

Een ander medisch voordeel van microdosering van marihuana komt in de vorm van anti-aging. In een onderzoek naar geheugenverlies bij oudere muizen bleek microdosering van cannabis het geheugen te stimuleren en activiteiten te verbeteren.

Met andere woorden, door microdosering van cannabis hebben de oudere muizen zich weer jong kunnen voelen. We moeten nog steeds zien hoe dit zich vertaalt naar mensen, maar er is een mogelijkheid dat een cannabis microdosis het geheugenverlies op afstand kan houden.

Tip # 1: Verwacht niets te voelen

De belangrijkste reden waarom mensen microdosering gebruiken, is om te voorkomen dat ze merkbaar high of stoned worden. Het doel is om zeer lage doses cannabis te consumeren, terwijl je toch profiteert van de voordelen.

Het is heel belangrijk om thuis microdosering te oefenen voordat je het bijvoorbeeld naar je werk neemt. Er zijn veel cannabisproducten ontworpen om een bepaalde high te geven. Daarom wordt aanbevolen om de juiste dosis te nemen en deze uiteindelijk te verlagen. Top to bottom zeg maar.

Tip # 2: Houd de juiste balans tussen werk en privé

We weten allemaal dat cannabis een zeer krachtige plant is en dat de effecten van persoon tot persoon kunnen verschillen. Als je experimenteert met het microdoseren van cannabis, is het het beste om te beginnen met de gewoonte thuis te houden.

Zodra je thuis de perfecte dosis hebt gevonden en zeker bent van de dosering, kun je overwegen deze overdag te gebruiken om de productiviteit te verhogen. Ook hiervoor geldt, hou het rustig en altijd onder controle.

Tip # 3: Doe het rustig aan

Het wordt altijd aanbevolen om met een lage dosis te beginnen en vertrouwd te raken met de verschillende manieren van inname. Je kunt het roken, oliën verdampen, eetbare producten nemen of sublinguale (onder je tong) toediening gebruiken.

De rook- en verdampingsmethode kan al na 5 minuten van kracht worden en zorgt ervoor dat je je meer in je gedachten voelt. Als je net begint met de verdampingsmethode, kun je proberen tot een kwartlong of halflongcapaciteit in te ademen.

Voor microdosering met eetwaren is het het beste om te zoeken naar producten waarbij de CBD opweegt tegen de THC. Als je niet onmiddellijk effecten ervaart, wacht dan even, want het kan langer duren voordat edibles (inclusief sublinguaal) actief en merkbaar worden.

Tip # 4: Denk na voordat je het met anderen deelt

Voor sommigen kunnen de effecten van microdosering onmiddellijk worden opgemerkt door de mensen om hen heen. Je vrienden, partner en familie merken misschien een nieuwe jij op wanneer je kleine hoeveelheden cannabis in lichte doses hebt verbruikt.

Je kunt kiezen of je het met hen wilt bespreken of niet. Als je ervoor kiest om erover te praten, onthoud dan dat niet alle mensen dezelfde cannabis instelling hebben als jij. Anderen kunnen er ook hetzelfde over denken en dit kan juist weer een gelegenheid zijn om je nieuwsgierige vrienden er verder over bij te praten.

Tip # 5: Erken je verantwoordelijkheid

Het is altijd een goed idee om met je (huis) arts te praten over microdosering. Zorg ervoor dat je je verantwoordelijkheid erkent door de mate waarin je micro doseert te controleren, en zorg er altijd voor dat je geen belangrijke deadlines hebt die kunnen worden aangetast als je besluit om een microdosis te nemen.

Bronnen o.a. HighandPolite (EN), MaxiumYield (EN), Panificio (IT)

Gerelateerde artikelen

1 opmerking

Lilliam 12 augustus 2020 - 13:10

Cannabis are very useful from health perspective that is why they are used for medication as well as food ingredients.

Beantwoord

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]