Cannabisbedrijf Tilray-Brands groeit sterk

door Team Inc.

cannabis-top

Tilray-Brands aandelen piekten woensdag nadat de Canadese cannabisproducent een kleiner verlies rapporteerde voor zijn fiscale vierde kwartaal dan een jaar geleden met een solide omzet.

Hoewel het een Canadees bedrijf is, heeft Tilray zichzelf gepositioneerd als een leider op de Amerikaanse markt voor cannabis voor volwassenen. De plannen werden echter belemmerd door moeilijkheden met de bank en onzekerheden rond federale legalisatie.

Stijging van cannabisaandelen

Ondertussen steeg de omzet met 20% tot $ 184,2 miljoen, een stijging ten opzichte van $ 153,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Dat kwam volgens Refinitiv ruim boven de verwachtingen van analisten van $ 154 miljoen uit. Het cannabissegment van Tilray kende een sterke groei op jaarbasis nadat het bedrijf in juni de Canadese rivaal HEXO overnam voor ongeveer $ 56 miljoen. De verkoop versterkte de leidende positie van Tilray op de Canadese cannabismarkt. Het bedrijf, dat zich bezighoudt met de teelt, productie, distributie en verkoop van cannabisproducten voor zowel medicinaal als volwassen gebruik, zag de omzet in dit kwartaal met 21% stijgen tot $ 64,4 miljoen.

“De recente afronding van de HEXO-transactie heeft onze concurrentiepositie in Canada, de grootste, federaal gelegaliseerde cannabismarkt ter wereld, een boost gegeven”, zei Irwin Simon, CEO van Tilray, in een verklaring. Het bedrijf is ook van plan om zijn productdistributie in Canada en op internationale markten uit te breiden.

Tilray zag ook een gezonde sectorgroei bij zijn drank- en distributieactiviteiten, die tijdens de periode respectievelijk $ 32,4 miljoen en $ 72,6 miljoen aan inkomsten opleverden, wat neerkomt op een jaar-op-jaar stijging van 43% en 19%. Voor het fiscale jaar 2024 voorspelt het bedrijf een EBITDA van $ 68 miljoen tot $ 78 miljoen, wat neerkomt op een groei van 11% tot 27% ten opzichte van het fiscale jaar 2023.

Bron: CNBC.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]