Home Aandelen & financieel Cannabisproducent Aphria ziet kansen met aanstelling van Joe Biden

Cannabisproducent Aphria ziet kansen met aanstelling van Joe Biden

door Ties Inc.

2021-01-16-CEO-van-cannabisproducent-Aphria-kijkt-met-een-schuin-oog-naar-de-aanstelling-van-Biden

Irwin Simon, CEO van Aphria Inc., ziet grote kansen nu democraat Joe Biden zich voorbereidt om volgende week beëdigd te worden als president van de Verenigde Staten. Waarschijnlijk zal de aanstelling van de nieuwe president op korte termijn leiden tot een sterker potentieel door een wijziging in de federale cannabisregelgeving, liet hij weten.

“We verwachten dat veranderingen sneller plaatsvinden en dat er eerder beslissingen worden genomen onder het nieuwe democratische leiderschap.” Veel concurrenten van Aphria kijken ook vol verwachting naar de inauguratie van Biden.

Safe Banking Act versterkt cannabismarkt

Biden’s partij staat achter de Safe Banking Act, een wetsvoorstel waardoor financiële instellingen zonder vergelding met cannabisbedrijven kunnen werken. Biden en Kamala Harris hebben zich bovendien positief uitgesproken over het decriminaliseren van cannabis en het verlagen van straffen voor het bezit ervan. Vijf staten – Arizona, New Jersey, South Dakota, Mississippi en Montana – hebben onlangs ook gestemd voor het legaliseren van recreatieve of medicinale cannabis.

Aphria Inc. ziet cannabismarkt floreren

Simon positioneert Aphria om te profiteren van deze ontwikkelingen met een schaalbare infrastructuur. Zo werd in november het in Atlanta gevestigde SweetWater Brewing Co. overgenomen voor $ 300 miljoen dollar. Daarmee heeft Aphria toegang gekregen tot een netwerk van voornamelijk Amerikaanse relaties met 29.000 retailers, meer dan 10.000 restaurants en bars en zelfs Delta-luchtvaartmaatschappijen. Simon geeft aan dat ten minste 68 procent van de Amerikanen al voor legalisatie is. Bovendien kondigde Aphria onlangs een fusie aan met de in Nanaimo gevestigde rivaal en mega cannabisbedrijf Tilray Inc. Samen vestigen zij het grootste cannabisbedrijf ter wereld.

Als de deal zoals verwacht in het tweede kwartaal van 2021 wordt afgerond, zal Simon het nieuwe bedrijf leiden. Het bedrijf zal handelen onder de naam Tilray (TLRY) op de Nasdaq.

Lees meer op globalnews.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter