Aphria en Tilray fuseren tot cannabisgigant

door Team Inc.

2020-12-20-Aphria en Tilray fuseren tot 's werelds grootste cannabisgigant

Twee van de grootste cannabisbedrijven van Noord-Amerika gaan samen de wereld veroveren. Tilray en Aphria kondigen fusie aan om een ​​gigantisch cannabisbedrijf van $ 3,9 miljard te creëren. De gecombineerde omzet bedroeg het afgelopen jaar $ 685 miljoen.

Het Canadese Tilray en Aphria hebben aangekondigd dat ze zullen fuseren in een all-stock deal die door verkoop het grootste cannabisbedrijf ter wereld creëert. Tilray-aandelen die zijn genoteerd aan de Nasdaq-index stegen bijna 30% in de pre-market trading.

Gouden combinatie cannabisgiganten

Het gecombineerde bedrijf heeft een eigen vermogen van $ 3,9 miljard en een omzet van $ 685 miljoen in de afgelopen 12 maanden. Het zal opereren onder de naam Tilray en handelen onder de TLRY-ticker op de Nasdaq-index. Volgens de voorwaarden van de deal zal Aphria, de grootste van de twee, een premie van 23% betalen op Tilray’s slotkoers van 15 december van $ 7,87 en zijn aandeelhouders zullen 62% van Tilray’s aandelen bezitten. Aphria CEO Irwin Simon wordt de voorzitter en CEO van de groep, en Tilray CEO Brendan Kennedy wordt bestuurslid.

“We brengen twee bedrijven van wereldklasse samen die een cultuur van innovatie, merkontwikkeling en teelt delen om onze Canadese, Amerikaanse en internationale schaal te versterken. Terwijl we kansen voor versnelde groei nastreven met de kracht en flexibiliteit van onze balans en toegang tot kapitaal”, zei Simon in het persbericht.

Ongeëvenaard Europees cannabis platform

De fusie zou een ongeëvenaard Europees platform creëren. Tilray heeft een ultramoderne productiefaciliteit voor medicinale cannabis van 2,7 miljoen vierkante meter in Portugal, die tariefvrije toegang biedt tot de Europese Unie. Aphria heeft momenteel een dochtermaatschappij voor de distributie van medicinale cannabis in Duitsland.

De deal is ook gericht op groei in de VS met de merken SweetWater Brewing Company en Manitoba Harvest. Bloomberg-bronnen zeggen dat het nieuwe hoofdkantoor naar de VS zal worden verplaatst naarmate de verkoop toeneemt en meer staten cannabis legaliseren, ondanks dat het volgens de federale wetgeving illegaal is.

En er zijn genoeg redenen om te legaliseren, vooral omdat de staatsinkomsten lijden tijdens de pandemie. Illinois heeft zojuist onthuld dat het in oktober $ 22,88 miljoen aan belastingen ophaalde in verband met de verkoop van cannabis, bijna gelijk aan de $ 25,74 miljoen die het ophaalde aan belastingen op alcoholverkoop. Illinois werd in januari van dit jaar de 11e staat die marihuana legaliseerde voor recreatief gebruik. Bij de verkiezingen van november stemden nog vier staten (New Jersey, Arizona, South Dakota en Montana) om marihuana volledig te legaliseren, maar de goedkeuring van de rekeningen is in afwachting.

Lees meer op investopedia.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]