Cocaïnezending van meer dan 150 miljoen euro in beslag genomen op weg naar Europa

door Team Inc.

drugs-abri

Eind november werd een Braziliaans schip met meer dan 4,6 ton cocaïne onderschept door de Franse marine als gevolg van lopende inlichtingen tussen Europol, MAOC-N en de autoriteiten in Brazilië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Het 21 meter lange schip werd onderschept in internationale wateren voor de kust van Sierra Leone. Aangenomen wordt dat de illegale verzending meer dan 150 miljoen euro waard is. Er is een onderzoek gaande om de betrokken criminele groepen aan weerszijden van de Atlantische Oceaan te identificeren.

De cocaïne-infrastructuur

De activiteiten op het gebied van drugshandel worden ondersteund door een transportinfrastructuur die Latijns-Amerikaanse landen van herkomst verbindt met consumptiegebieden. Europol herbergt op het hoofdkantoor meer dan 250 verbindingsofficieren uit meer dan 50 landen en organisaties, waardoor wetshandhavers uit landen over de hele wereld zij aan zij werken om de gevaarlijkste criminele netwerken te bestrijden.

In combinatie met het werk van Europol op het gebied van de versleutelde communicatiemiddelen, die door criminelen worden gebruikt, levert deze gecoördineerde aanpak resultaten op in de strijd tegen maritieme drugshandel.

Bron: europol.europa.eu (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]