Home Criminaliteit Rotterdamse burgemeester bezoekt Colombia om cocaïnehandel aan te pakken

Rotterdamse burgemeester bezoekt Colombia om cocaïnehandel aan te pakken

door Ties Inc.

2022-02-05- Rotterdamse burgemeester bezoekt Colombia om cocaïnehandel aan te pakken

Burgemeester Aboutaleb bezocht Colombia om met vertegenwoordigers van de Colombiaanse overheid, havenarbeiders, burgemeesters, de geheime dienst en lokale bevolking te spreken. Havenstad Rotterdam staat samen met de haven van Antwerpen beken als de belangrijkste doorvoerhaven van cocaïne naar de rest van Europa. Veel van de zendingen zijn afkomstig uit Colombia.

Drugs komen Europa vaak binnen via Rotterdam of Antwerpen. Vorig jaar nam de douane in Rotterdam 70,5 ton cocaïne in beslag, 30 ton meer dan in 2020. De Belgische douane ontdekte vorig jaar 89,5 ton cocaïne. Record na record wordt gebroken.

Samen optrekken tegen cocaïnehandel

“De havens van Antwerpen en Rotterdam zijn slechts een onderdeel van de cocaïnehandelketen”, zegt Aboutaleb. “Van arme cocaboeren tot gebruikers die wegkijken van de wereld achter de lijn. Samen met Colombia gaan we de drugscriminaliteit een halt toeroepen.”

De burgemeesters hopen de drugshandel te bestrijden door samen te werken met de Colombiaanse autoriteiten en de coördinatie met andere EU-landen te verbeteren. “De gevolgen van de cocaïnehandel en het cocaïnegebruik treffen heel Europa. Juist het gebrek aan coördinatie en regie maakt Europa aantrekkelijk voor drugscriminelen”, zegt Aboutaleb.

Lees meer op nltimes.nl (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter