Colombia stimuleert export van gedroogde cannabis

door Team Inc.

2021-07-26-Colombia stimuleert de cannabisindustrie door het verbod op de export van droge bloemen op te heffenColombia stimuleert de cannabisindustrie door het verbod op de export van droge bloemen op te heffen

BOGOTA – Colombia heeft vrijdag groen licht gegeven voor de export van gedroogde cannabis voor medische doeleinden en andere industrieën.

President Ivan Duque tekende een decreet dat een verbod op de export van gedroogde cannabisbloemen opheft. Een stap die door investeerders als cruciaal wordt beschouwd. Dit maakt de verkoop van op cannabis gebaseerde medicijnen mogelijk en stroomlijnt regelgevingsprocedures.

Export van cannabis

Hoewel Colombia wordt geprezen als een pionier in het reguleren van het bezit, de productie, de distributie, de commercialisering en de export van zaden, planten en stoffen die zijn afgeleid van wiet – zoals oliën, crèmes en extracten voor medicinale doeleinden – hebben investeerders lang geklaagd over het goedkeuringsproces voor de export. Daar komt nu verandering in.

“Dit betekent dat Colombia een grote rol kan spelen op de internationale markt”, zei Duque na de ondertekening van het decreet. Door de nieuwe regels kan Colombiaanse de industrie uitbreiden naar voedsel en dranken, cosmetica en andere sectoren. De Latijns-Amerikaanse export van pot zou in totaal zo’n 6 miljard dollar waard kunnen zijn, zei Duque.

“Het is van cruciaal belang voor Colombia om zijn potentieel te benutten in een tijd waarin de wereldwijde cannabisindustrie wordt verfijnd”, zei de Colombiaanse vereniging Asocolcanna in een brief die op haar website is gepubliceerd.

In landen waar de medicinale-cannabisindustrie meer volwassen regelgeving heeft, zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Israël, is gedroogde wiet de meest ontwikkelde sector van de markt, goed voor meer dan 50% van alle verkopen.

Lees meer op Reuters.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]