skip to Main Content
Menu
Bijgewerkte Regels In IJsland Plaatsen Industriële Hennep Onder Drugsbevoegdheid

Bijgewerkte regels in IJsland plaatsen industriële hennep onder drugsbevoegdheid

Het IJslandse ministerie van Volksgezondheid heeft wijzigingen aangekondigd in de narcotica-wetgeving van het land, die het IJslandse Geneesmiddelenbureau (IMA) van de regering het recht geeft industriële hennepzaden voor landbouw te importeren.

Volgens de onlangs door minister van Volksgezondheid Svandís Svavarsdóttir aangekondigde regels mogen geïmporteerde zaden geen hennepplanten met meer dan 0,2% THC produceren.

Svavarsdóttir zei dat de wijziging van de regelgeving een tijdelijke maatregel is, aangezien er permanente regels worden uitgewerkt als reactie op de groeiende belangstelling voor de teelt van industriële hennep in IJsland.

Verwarring

De tijdelijke veranderingen zullen hopelijk juridische kwesties ophelderen die sommige IJslandse boeren in moeilijkheden hebben gebracht. Een kleine hennepkwekerij in Oost-IJsland werd eind vorig jaar ondervraagd door de drugsautoriteiten, ondanks dat ze de landbouwactiviteiten respecteerde. Eigenaars Pálmi Einarsson en Oddný Anna Björnsdóttir importeerden en plantten afgelopen voorjaar hennepzaden op hun boerderij in Gautavík, nadat ze toestemming hadden gekregen van de IJslandse Voedsel- en Veterinaire Autoriteit.

Lage THC-standaard

Desalniettemin stuurde IMA de politie naar de boerderij van het echtpaar, waar ze planten in beslag namen die later werden geanalyseerd en bleken slechts sporen THC te bevatten – onder de door de regering vastgestelde limiet van 0,2%. Er werd geen zaak aangespannen tegen het paar.

De THC-barrière van 0,2% is een grens die overheerst in Europa volgens de EU-richtlijnen, maar deze is laag volgens wereldwijde normen. De meeste landen over de hele wereld werken met een THC-limiet van 0,3%, terwijl sommige landen hun standaard zelfs hebben opgevoerd tot een volledige toegestane THC van 1,0% (bijvoorbeeld Polen).

Bronnen o.a. HempToday (EN), SunbeltHemp (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top