Home Cannabis Waar is marihuana legaal in 2023?

Waar is marihuana legaal in 2023?

door Team Inc.

marihuana-plant

De legalisatie breidt zich uit als een olievlek. De VS gaan het nieuwe jaar in met volledige legalisering van cannabis in bijna de helft van de staten. Wat gaat er nog veranderen in 2023.

De grootste veranderingen vinden plaats in het noordoosten, waar legalisatie van recreatieve wiet nieuw is in verschillende staten. Rhode Island en New York begonnen met de verkoop in december 2022. Connecticut staat verkoop toe aan volwassenen van 21 jaar en ouder op 10 januari 2023. Maryland bereidt zich voor om vanaf 1 juli gebruik door volwassenen mogelijk te maken.

Missouri stemde in november ook om recreatieve marihuana te legaliseren. Apotheken daar werken nog steeds om toestemming te krijgen, dus de recreatieve verkoop zal naar verwachting op zijn vroegst in februari 2023 van start gaan.

Groen licht voor marihuana

Tegen eind 2023 zouden er nog enkele staten aan de lijst van groene staten kunnen worden toegevoegd. Oklahoma zal in maart over de kwestie stemmen. De wetgever van de staat Ohio overweegt ook een wetsvoorstel om het gebruik en de verkoop van recreatieve wiet te legaliseren.

Kiezers in drie staten – Arkansas, North Dakota en South Dakota – verwierpen de legalisering van wiet bij de verkiezingen in november. Medisch gebruik is legaal in alle drie de staten. Volgens de National Conference of State Legislatures hebben slechts drie staten geen marihuanaprogramma voor openbaar gebruik (noch medisch noch recreatief): Idaho, Kansas en Nebraska.

Bron: thehill.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter