Oekraïne keurt wetsontwerp goed voor medicinale marihuana

door Team Inc.

medicinale-marihunana-kweek

Het Oekraïense parlement, De Verchovna Rada, heeft het wetsontwerp over de legalisering van medicinale hennep in eerste lezing goedgekeurd.

Het wetsvoorstel werd gesteund door 268 van de 405 afgevaardigden. Om wet te worden, moet het in tweede lezing worden aangenomen (eventueel na enkele wijzigingen) en vervolgens worden ondertekend door president Volodymyr Zelensky.

Licentie voor kweek marihuana

Het wetsontwerp stelt voor om de economische activiteit van het kweken van cannabis voor medische, industriële en wetenschappelijke doeleinden in licentie te geven. Medische marihuana is bedoeld om Oekraïense oorlogsveteranen met een posttraumatische stressstoornis, mensen met kanker en andere ernstige ziekten te helpen pijnverlichting te krijgen en andere symptomen te verminderen.

Volgens het wetsvoorstel zou de hennep onder strikte controle van de staat staan ​​en zouden alleen mensen met een doktersrecept op cannabis gebaseerde medicijnen kunnen kopen. Zelensky: “We moeten op eerlijke wijze op cannabis gebaseerde medicijnen, relevant wetenschappelijk onderzoek en gecontroleerde Oekraïense productie legaliseren voor iedereen die het nodig heeft.” Zelensky voegde eraan toe dat Oekraïne het sterkste mentale en fysieke rehabilitatiesysteem van Europa zou moeten creëren.

Bron: kyivindependent.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]