Grootste cannabisplantage van Europa ontmanteld in Spanje

door Team Inc.

2022-04-15-Grootste cannabisplantage van Europa ontmanteld in Spanje

De Spaanse autoriteiten hebben een mega cannabisplantage opgerold. Er zijn 415.000 hennepplanten vernietigd met een waarde tot 100 miljoen euro ($108 miljoen). Het gaat om de grootste cannabisplantage van Europa.

Ongeveer 50 ton van de planten werd gedroogd in een magazijn voor verwerking tot cannabidiol (CBD), een niet-psychoactieve stof die steeds vaker wordt gebruikt om angst, slapeloosheid en andere kwalen te behandelen.

Illegale cannabisplantage

De plantage lag in de noordelijke regio van Navarra en had een gecombineerd oppervlak van 67 hectare (166 acres) verdeelt over elf velden. Bij de operatie, die medio 2021 begon, zijn drie mensen aangehouden. De Guardia Civil zei dat de plantage-eigenaar de boerderij aanvankelijk presenteerde als een legale operatie om industriële cannabis te produceren, maar later bleek dat er plannen waren om grote hoeveelheden naar Italië en Zwitserland te exporteren voor verwerking tot CBD.

Cannabisteelt voor consumptie verboden

Hoewel de verkoop en consumptie van CBD legaal is in heel Spanje en het grootste deel van Europa, verbiedt de Spaanse wet nog steeds de teelt van cannabisplanten voor iets anders dan industrieel gebruik, zoals voor textiel en zaden, aldus het ministerie van Landbouw.

Lees meer op Reuters.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]