Home Cannabis Hawaii decriminaliseert het bezit van kleine hoeveelheden marihuana

Hawaii decriminaliseert het bezit van kleine hoeveelheden marihuana

door Ties Inc.

2019-07-10-Hawaii decriminaliseert het bezit van kleine hoeveelheden marihuana

Hawaii decriminaliseert het bezit van kleine hoeveelheden cannabis en is de 26e staat die cannabis als medicijn decriminaliseert of legaliseert. De nieuwe wet wordt 11 januari 2020 ingevoerd en zorgt ervoor dat het bezit van maximaal drie gram marihuana niet langer een gevangenisstraf oplevert. Wel kun je nog steeds beboet worden voor het bezit met een bedrag van 130 dollar.

Drie gram zou volgens Marijuana Policy Project, een belangenbehartigingsgroep, de kleinste limiet zijn in vergelijking met elke staat de het bezig van marihuana heeft gedecriminaliseerd. Desondanks is de nieuwe wetgeving nog steeds een belangrijke verandering ten opzichte van de huidige wet van Hawaii, die het bezit van zelfs een kleine hoeveelheid marihuana strafbaar maakt. Dit kan zelfs oplopen tot 30 dagen cel en een boete van maximaal $ 1.000.

Hoewel de druk voor volledige legalisatie van recreatieve cannabis nog geen grip heeft gekregen op Hawaii, zegt gouverneur Ige dat deze decriminaliseringswet daar wellicht aan bij kan dragen. Legalisering zou in ieder geval niet misstaan binnen de Hawaiiaanse surfscene.

Lees meer op edition.cnn.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter