Wetenschappers vinden THC in meer dan 60 procent van geteste CBD-producten

door Team Inc.

2022-06-30-Wetenschappers vinden THC in meer dan 60 procent van geteste CBD-producten

Het gebruik van CBD is enorm toegenomen, omdat mensen het gebruiken om te genieten van de rustgevende en welzijnseffecten van marihuana zonder de high. In 2020 bedroeg de wereldwijde CBD-markt $ 2,7 miljard en zal naar verwachting in 2028 $ 55 miljard stijgen. Hoe zit het echter met de uniformiteit van deze producten als het gaat om de hoeveelheid THC?

In een nieuwe studie kochten onderzoekers 80 verschillende CBD-producten van online winkels of winkels in Kentucky en waren geschokt toen ze ontdekten dat meer dan 60 procent daarvan niet-verwaarloosbare hoeveelheden THC bevatte.
Dit is zorgwekkend en mogelijk illegaal in sommige staten waar cannabis nog niet gelegaliseerd is. Mensen die THC niet verdragen, kunnen bedwelmd raken door herhaaldelijk gebruik. Zeker omdat de psychoactieve stof de neiging heeft zich op te hopen in vetcellen. Dat kan een groot probleem worden als de gebruiker aan het rijden is of een complexe taak uitvoert die zijn veiligheid in gevaar zou kunnen brengen.

Hoge concentraties in testproducten

De producten die zijn getest door onderzoekers van het University of Kentucky College of Medicine, bevatten ook Epidiolex, het enige CBD-product dat is goedgekeurd door de FDA. Het product is voorgeschreven om epileptische aanvallen onder controle te houden en de productie ervan is streng gereguleerd, in tegenstelling tot de andere CBD-producten op de markt die als supplementen worden aangemerkt en weinig toezicht hebben.

De onderzoekers ontdekten dat Epidiolex 0,022 milligram THC per milliliter bevat, wat in deze context een acceptabele hoeveelheid is gezien het productieproces. Op vijf na bevatten de door de onderzoekers geïdentificeerde onzuivere CBD-producten echter allemaal hogere THC-niveaus dan in Epidiolex. Elf producten hadden THC-concentraties van meer dan 1 milligram per milliliter, en één had 2 milligram per milliliter, bijna 100 keer meer dan Epidiolex.

“Dat is zorgelijk omdat veel ouderen cannabidiol nemen en veel andere medicijnen gebruiken. De kans is aanwezig dat ze een hoog THC-gehalte in hun product hebben”, zegt Shanna Babalonis, een assistent-professor gedragswetenschappen aan de Universiteit van Kentucky College of Medicine en auteur van de nieuwe studie.

Weet wat je neemt

Het innemen van THC, zelfs in kleine hoeveelheden, kan mogelijk allerlei problemen veroorzaken. Als in staten als Washington blijkt dat een bestuurder meer dan 5 nanogram THC per milliliter in zijn bloed heeft, krijgt hij automatisch een DUI. In veel beroepen, zoals die in het leger, piloten en atleten, is er vaak een nultolerantiebeleid voor THC. Veel atleten nemen cannabidiol omdat het helpt bij ontstekingen en sommigen misschien helpen om beter te slapen. Maar stel je voor dat je verbannen wordt van de Olympische Spelen, waar THC ten strengste verboden is, ongeacht de hoeveelheid die in het bloed wordt aangetroffen, na het gebruik van een CBD-product waarvan je herhaaldelijk werd verteld dat het geen THC bevat.

“Ik denk dat een van de belangrijkste conclusies van dit werk is om te zeggen dat het publiek zich moet afvragen of er THC in hun CBD-producten zit”, zei Babalonis. De belangrijkste conclusie hier is dat niet alle producten hetzelfde zijn en dat consumenten zich ervan bewust moeten zijn dat sommige van deze oliën en eetwaren THC kunnen bevatten, in aanzienlijke hoeveelheden. Ongeveer 30 procent van de producten die door de onderzoekers zijn getest, bevatten vrijwel geen THC.

Het is mogelijk om een ​​puur product te maken als de productie- en kwaliteitstests goed worden uitgevoerd.
Gezien de risico’s waarmee consumenten worden geconfronteerd, pleiten de onderzoekers voor strengere regulering van CBD-producten. “Als je een drankje koopt in de supermarkt, zou je verwachten dat als er op staat dat er geen alcohol in zit, er geen alcohol in zit,” zei Babalonis. Dit is hetzelfde.”

Bron: zmescience.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]