Home Drugs Kartels steeds inventiever met smokkel crystal meth

Kartels steeds inventiever met smokkel crystal meth

door Team Inc.

2020-09-17-Kartels steeds inventiever met smokkel crystal meth

Het smokkelen van drugs naar Amerika evolueert voortdurend. Drugshandelaren verzinnen steeds creatievere manieren om drugs te smokkelen. Dat signaleert de Amerikaanse DEA.

“We hebben hier aan de overkant van de zuidwestelijke grens een toename gezien van de methamfetaminevangsten (chrystal meth) door verschillende instanties, waaronder DEA, DPS en Border Patrol, en aanzienlijke hoeveelheden methamfetamine die worden gesmokkeld”, zei Dante Sorianello. De assistent-special agent die verantwoordelijk is voor de Drug Enforcement Administration (DEA) in het district San Antonio.

Vloeibare chrystal meth

Deze maand arresteerden DEA-agenten een man bij een controlepost, nadat een drugshond agenten had geattendeerd op drugs in een aanhangwagen van de tractor waarin hij reed. Rond de tankdop zagen agenten dat de vloeistof in een vaste kristalachtige substantie was veranderd. Deze stof testte positief op methamfetamine. De autoriteiten ontdekten meer dan duizend pond meth in de dieseltank van de oplegger.
“Het komt hier in vloeibare vorm naar Texas, wordt gedroogd en weer omgezet in poedervorm”, zei Sorianello. Gemengd met benzine wordt vloeibare meth de VS binnengesmokkeld om naar laboratoria te worden gebracht.

Smokkelen 3.0

Vogens chemici en wetenschappers is er een geavanceerde manier om de methamfetamine te mengen met brandstoffen als benzine en diesel zonder dat het zijn eigenschappen verliest. Zodat een voertuig op brandstof kan rijden zonder dat de methamfetamine in de brandstoftank de motor bereikt. Eenmaal in het laboratorium worden de licht ontvlambare oplosmiddelen boven een open vuur worden gekookt en wat er overblijft zijn kristallen. Scherven meth die worden weggeschraapt, verpakt en nu tegen een nog hogere prijs worden verkocht vanwege Covid.

“We zien dat de kosten van methamfetamine in de straten van Zuid- en Midden-Texas de afgelopen maanden proportioneel zijn gestegen”, zei Sorianello. De DEA zegt dat er geen einde komt aan de creativiteit van deze drugssmokkelaars zolang er vraag naar is. Deze vorm van smokkelen zal ook in de rest van de wereld aan populariteit winnen en is zeer lastig te onderscheppen.

Lees meer op foxsanantonio.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter