Waarom anno 2021 investeren in psychedelische medicijnen?

door drugsinc

Waarom anno 2021 investeren in psychedelische medicijnen?

Het ‘juiste’ om te zeggen is dat we door in psychedelische medicijnen te investeren, investeren in de volgende evolutie van medicijnen en therapieën voor de geestelijke gezondheid. Zeker een eervolle onderneming. Terwijl de legale cannabismarkt een hoge vlucht neemt, komt een andere klasse van drugs aan de horizon dichter bij legalisatie, met een eigen dreigende hausse. En dat betekent een hele nieuwe plek om te investeren: psychedelica.

Wat zijn psychedelica?

Psychedelica zijn een subset van hallucinogene medicijnen, die zelf een subset van psychoactieve medicijnen zijn. Of ze nu in een laboratorium zoals LSD worden gemaakt, of in de natuur worden gevonden zoals psilocybine of peyote, psychedelica staan ​​erom bekend dat ze ‘trips’ veroorzaken. Wanneer een persoon aan het trippen is, kan hij / zij een veranderde perceptie van de wereld rondom hebben, dingen ervaren / voelen / proeven / zien / horen die niet echt zijn (hallucinaties), een groter gevoel van verbondenheid voelen met de mensen om hem heen, euforie ervaren, een gevoel van gevoel van spiritualiteit en verbondenheid met het universum, en een groter gevoel van zelf-introspectie. Een groot percentage van de psychedelica is serotonerg, wat betekent dat ze serotoninereceptoren in de hersenen beïnvloeden, hoewel ze dit op verschillende manieren kunnen doen.

Sommige medicijnen, zoals DMT, produceren korte trips van minder dan een uur. Terwijl andere psychedelische medicijnen, zoals LSD, psilocybine en mescaline, trips kunnen veroorzaken die vele uren duren, maar liefst acht of tien uur lang. Soms ervaren mensen bad trips waarbij negatieve of zelfs beangstigende hallucinaties worden ervaren en / of een snelle hartslag, zweten, misselijkheid, desoriëntatie en vermoeidheid optreden. Er zijn aanwijzingen dat de meeste van deze symptomen onder controle kunnen worden gehouden door middel van het hanteren van een juiste dosering. In feite gebruiken veel therapeutische psychedelische gebruikers de medicijnen in microdoses.

Alle psychedelica zijn Schedule I in the Convention on Psychotropic Substances, een drug scheduling-verdrag dat de legaliteit van verschillende verbindingen wereldwijd definieert. Beginnend met het Staggers-Dodd-wetsvoorstel in 1968, dat LSD en psilocybine illegaal maakte, en eindigend met de plaatsing in de Conventie, waardoor het kopen, verkopen of consumeren van al deze stoffen illegaal werd, zonder vermeende medische waarde.

Psychedelica worden al duizenden jaren over de hele wereld gebruikt, hoewel hun gebruik in de geneeskunde halverwege de 20e eeuw, en de voorgestelde toepassingen van vandaag, over het algemeen anders zijn dan de sjamanistische / rituele manier waarop ze voornamelijk in de geschiedenis werden gebruikt.

Medisch psychedelisch onderzoek

Psychedelica, met name LSD, werden rond de jaren vijftig in de moderne geneeskunde geïntroduceerd nadat Albert Hoffman de verbinding in 1938 in Zwitserland had gesynthetiseerd. Verschillende psychotherapeuten in die tijd, zoals Humphry Osmond en Ronald Sandison, kwamen op het idee en brachten deze behandelingen naar Engeland en Amerika. Hoffman voerde, naast ander onderzoek en therapie, de Saskatchewan-onderzoeken uit en kwam uiteindelijk op het idee van ‘psychedelische therapie’ waarbij een enkele grote dosis LSD werd gegeven samen met therapiesessies.

‘Psycholytische therapie’ is hoe de versie van Ronald Sandison in het Verenigd Koninkrijk bekend werd, met het verschil dat Sandisons behandelingsstijl was om meerdere sessies te doen met kleinere hoeveelheden van het medicijn die tijdens het proces gelijk aan toenamen. Vooral bij alcoholverslaving boekten beide doktoren veel succes. Hoeveel succes? Volgens de onderzoeken in Saskatchewan dronk maar liefst 40-45% van de drinkers een jaar na de therapiesessie nog steeds niet.

Echter, toen de medicijnen illegaal werden gemaakt, eindigde alle mogelijkheid om dergelijke behandelingen voort te zetten, en het vermogen voor onderzoek naar het veld werd volledig belemmerd en pas veel recenter weer opgepikt. Om echter een idee te geven van de enorme ommekeer die er gaande is als het gaat om psychedelica, moet je bedenken dat de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) zowel psylocibine in 2019 als MDMA in 2017 heeft aangewezen als ‘doorbraaktherapieën’ voor depressie en respectievelijk PTSD. Een dergelijke aanwijzing door de FDA is bedoeld om onderzoek en ontwikkeling te versnellen voor producten die noodzakelijk worden geacht voor de gezondheid.

Medisch psychedelisch onderzoek, de toekomst van psychedelica (afb.)
Medisch psychedelisch onderzoek, de toekomst van psychedelica (afb.)

Dit duidt op de wens van een Amerikaanse overheidsinstantie om deze psychedelische medicijnen niet alleen te testen, maar ze ook op de markt te brengen. En ze zijn nu allemaal nog gekenmerkt als Schedule I. Een uitzondering op psychedelica die allemaal schema I zijn, zijn echter magic mushrooms. Hoewel de psychoactieve componenten, zoals psilocybine, Schedule I zijn en daarom illegaal, zijn de planten zelf niet verboden, waardoor er een grijs gebied ontstaat wat betreft het gebruik, de teelt en de productie van deze paddestoelen. Dit grijze gebied zou in de toekomst erg nuttig kunnen zijn.

Investeren in psychedelische medicijnen voor behandeling van gezondheidsklachten

De zeer reële wereldwijde crisis in de geestelijke gezondheid die elk jaar steed maar erger wordt – en nu nog ernstiger wordt door COVID-19, is het idee om deel uit te maken van een industrie die mogelijk miljoenen levens zou kunnen redden natuurlijk nobel. Met de behandeling van angst en depressie tot PTSS en verslaving is dit absoluut een wijze in wat velen ‘ethisch beleggen’ noemen. Dat wil zeggen, goed doen door zelf ook in goede zaken te beleggen.

Maar als het om psychedelica gaat, zou het oneerlijk zijn om te suggereren dat dit alleen maar over altruïsme gaat. De waarheid is dat, hoewel men de top psychedelische bedrijven voorziet van het startkapitaal dat nodig is om hun medicijnen en behandelingen op de markt te brengen, het potentiële rendement en de mogelijkheden op deze investeringen eigenlijk de meeste investeerders en bedrijfsleiders ervoor interesseert.

Denk hierbij aan ondernemers en investeerders als:

  • PayPal mede-oprichter Peter Thiel (nettowaarde: € 5,2 miljard)
  • Ondernemer en podcaster Tim Ferris (nettowaarde: € 84 miljoen)
  • GoDaddy-oprichter Bob Parsons (nettowaarde: € 1,85 miljard)

Vergis je niet: deze heren zijn niet gekomen waar ze nu zijn door slechte investeringsbeslissingen te nemen. Dat wil niet zeggen dat er geen waarheid schuilt in het feit dat deze mensen ook de mogelijke gezondheids- en maatschappelijke voordelen van psychedelische medicijnen en behandelingen begrijpen. Elke belegger die een beetje onderzoek naar deze ontwikkelingen heeft gedaan, begrijpt volledig hoe reëel de voordelen van psychedelische medicijnen zijn.

De realiteit is echter dat zelfs de meest sociaal bewuste investeerders meer zoeken dan zich alleen deugdzaam en nobel voelen. Daarom wordt het sociaal – bewust beleggen genoemd – niet sociaal bewuste liefdadigheid.

Hoe je het ook bekijkt, niemand gaat zomaar een investering doen zonder de belofte van rendement. En als het gaat om het potentiële rendement op de juiste investeringen in psychedelica, zijn er maar weinig andere markten die in een dergelijk vroeg stadium zulk rendement zullen opleveren dat we op dit gebied zien.

Ondanks een recente daling op de investeringen in het algemeen, evenals meerdere overnames op het gebied van psychedelica, zijn veel van de grote namen waardevast, hun geld waard en stijgende.

De huidige cijfers zeggen nog niet heel veel. De bedrijven die zich richten op de markt voor psychedelische medicijnen zijn nog maar aan het prille begin van wat ze de komende drie tot vijf jaar zullen bereiken. Met andere woorden: het grote geld is nog niet verdiend met deze aandelen.

Vergis je niet: veel van deze psychedelica-bedrijven waar investeerders nu pas over beginnen te leren, gaan een nieuwe generatie medicijnen en therapieën inluiden die alles effectief zullen behandelen, van psychische aandoeningen tot traumatisch hersenletsel tot aan zelfs neurodegeneratieve ziekten.

Ze gaan veel zieke mensen helpen. Maar ze gaan ook veel vroege investeerders helpen om veel geld te verdienen. En het is om die twee redenen dat velen persoonlijk investeren (en profiteren van) psychedelica-aandelen. Let op: investeer alleen maar geld dat je kunt missen en zorg ervoor dat je jezelf goed informeert voordat je besluit te gaan investeren.

Bronnen o.a. CBDTesters (EN), GreenEntrepreneur (EN), MindMed (EN), Psilocybinalpha (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]