Home Drugs Ketamine en psychotherapie kan alcoholisten helpen

Ketamine en psychotherapie kan alcoholisten helpen

door Team Inc.

2022-01-18-Ketamine en psychotherapie kan alcoholisten helpen

Zware drinkers bleven langer van alcohol af wanneer ze werden behandeld met lage doses ketamine en psychologische therapie, zo blijkt uit een onderzoek. Academici van de Universiteit van Exeter zeiden dat de combinatie verhinderde dat mensen snel weer zwaar drinken.

De universiteit zei samen te werken met de National Health Service (NHS) om te kijken hoe de behandeling aan patiënten kan worden aangeboden. Ketamine is een klasse B-drug die illegaal is om recreatief te gebruiken.
Gezondheidsdeskundigen en academici in Devon bekijken nu hoe de psychotherapie aan patiënten kan worden aangeboden. Prof Celia Morgan, van de Universiteit van Exeter: “Ketamine heeft binnen enkele uren effect waar antidepressiva twee weken nodig hebben om te werken. De effecten zijn echter niet langdurig.”

Therapie in combinatie met ketamine

Het toedienen van lage doses ketamine in combinatie met therapie kan de effecten verlengen. Het maakt de behandeling in eerste instantie duurder, maar als het effect langdurig is, is het een enorme kostenbesparing voor de NHS.

De studie omvatte 96 mensen met alcoholproblemen die zich op het moment van het proces onthielden. De deelnemers dronken elke dag en consumeerden gemiddeld het equivalent van 50 pints sterk bier per week (125 eenheden). Het team ontdekte dat mensen die ketamine in combinatie met therapie hadden gekregen, gedurende 162 van de 180 dagen volledig nuchter bleven in de follow-upperiode van zes maanden, wat neerkomt op 87% onthouding. De studie is gepubliceerd in The American Journal of Psychiatry. In maart 2021 werd in Bristol de eerste kliniek voor ketamine-geassisteerde psychotherapie van het VK geopend.

Lees meer op bbc.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter