Psychedelische medicijnmaker ATAI Life Science wil $ 100 miljoen ophalen bij IPO beursgang

door drugsinc

Psychedelische medicijnmaker ATAI Life Science wil $ 100 miljoen ophalen bij IPO beursgang

De firma ATAI Life Science, een psychedelische medicijnmaker gesteund door miljardair-investeerder Peter Thiel, kondigde onlangs aan dat het van plan is $ 100 miljoen op te halen in een beursgang.

Het in Berlijn gevestigde bedrijf – dat medicijnen test zoals ketamine, DMT en psilocybine, het actieve ingrediënt in ‘magische paddenstoelen’ om depressies te behandelen – heeft tot dusver een totaal van € 300 miljoen ($ 362,3 miljoen) opgehaald bij particuliere investeerders, volgens de S-1-aanvraag aan de Securities and Exchange Commission welke vorige week is ingediend.

Het bedrijf zei dat het van plan is zijn aandelen op de NASDAQ te verkopen onder het symbool ATAI. Er is nog geen IPO-datum voor de beursgang vastgesteld.

Afgezien van depressie ontwikkelt ATAI ook psychedelica en andere medicijnen voor de behandeling van onder meer angst, opioïdverslaving, posttraumatische stressstoornis en cognitieve stoornissen die verband houden met schizofrenie, aldus de website van het bedrijf.

ATAI, dat ongeveer 50 medewerkers heeft in kantoren in Berlijn, New York en San Diego, werkt samen met 14 bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van geneesmiddelen en andere technologieën. ATAI helpt de wetenschappers geld in te zamelen, samen te werken met toezichthouders en klinische proeven uit te voeren in ruil voor een meerderheidsbelang in de medicijnen en technologie die ze ontwikkelen. Tot dusver zijn echter geen van de geneesmiddelen van het bedrijf nog formeel goedgekeurd door toezichthouders.

ATAI Life Science veelbelovend als psychedelische medicijnmaker

Peter Thiel, een mede-oprichter van PayPal en vroege Facebook-investeerder, die de 2016 van president Trump prominent steunde en de ondergang van het snauwige blog Gawker financierde, deed in november een investering van maar liefst $ 12 miljoen US Dollar in ATAI via zijn durfkapitaalfirma Thiel Capital.

“De grote deugd van ATAI is om psychische aandoeningen zo serieus te nemen als we al die tijd alle ziekten hadden moeten nemen,” vertelde Thiel destijds aan CNBC. “Het meest waardevolle bezit van het bedrijf is het gevoel van urgentie.”

ATAI, opgericht in 2018 door ondernemers Christian Angermayer, Florian Brand, Lars Wilde en Srinivas Rao, heeft geïnvesteerd in Compass Pathways, dat een synthetische versie van psilocybine heeft ontwikkeld.

ATAI Life Science psychedelische medicijnmaker uit Duitsland (afb.)
ATAI Life Science psychedelische medicijnmaker uit Duitsland (afb.)

Compass Pathways, waarin Thiel ook heeft geïnvesteerd, werd in september genoteerd aan NASDAQ en heeft nu een waardering van ruim € 1 miljoer (+/- $ 1,3 miljard).

Bronnen o.a. CNBC (EN), InvestorsBusinessDaily (EN), NYPost (EN), RenaissanceCapital (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]