skip to Main Content
Menu
Tulpen, Kaas En Crystal Meth

Tulpen, kaas en Crystal Meth

Wanneer je een willekeurige toerist vraagt wat Nederland typeert, zullen tulpen, kaas en wiet favoriet zijn. De illegale Nederlandse wiethandel maakt echter langzaam plaats voor zwaarder geschut. Na de mega-onderscheppingen van cocaïne in de Rotterdamse haven, hebben we nu een nieuwe drugsbusiness in ons kikkerlandje. Geen wiet, geen XTC, geen coke, maar keiharde crystal meth. Mannen met witte pakken en gasmaskers die in een loods achteraf staan te kokkerellen om deze levensgevaarlijke, synthetische drug te ontwikkelen.

‘Breaking Bad’ laboratorium

De politie vond begin deze week in een loods in Wateringen maar liefst 400 kilo aan methamfetamine (crystal meth). Deze enorme drugsvangst heeft een straatwaarde van ongeveer 80 miljoen euro. De drugs zijn in beslag genomen en zes mannen, in de leeftijd van 26 tot 53 jaar, zijn gearresteerd. Voor mensen die Netflix series binge watchen gaat er ongetwijfeld direct een lampje branden: een real life episode van de award winnende serie Breaking Bad. Naast de Crystal Meth vond de politie een hoeveelheid MDMA, ook wel Ecstacy (XTC) genoemd en een aantal vaten chemicaliën.

Nieuwe Breaking Bad film

Crystal Meth werd in Nederland vooral bekend door de populaire Neflix serie Breaking Bad. In deze award-winnende serie besluit de terminaal zieke scheikundeleraar Walter White zijn leven radicaal om te gooien. Samen met oud-leerling Jesse Pinkman wagen zij zich aan de productie van crystal meth. Twee weken terug werd bekend dat de serie een vervolg krijgt in een film, waarin Pinkman het hoofdpersonage zal zijn. Voor de 6 mannen hierboven is helaas geen rol weggelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top