5e editie van de baanbrekende Europese psychedelische conferentie vindt weer plaats in Amsterdam

door Team Inc.

2022-05-28-5e editie van de baanbrekende Europese psychedelische conferentie vindt weer plaats in Amsterdam

De OPEN Foundation, een Europese non-profitorganisatie die zich sinds 2007 richt op het bevorderen van psychedelisch onderzoek en verantwoorde integratie van psychedelica in de wetenschap, gezondheidszorg en maatschappij, kondigt met trots de vijfde editie aan van de toonaangevende Interdisciplinary Conference on Psychedelic Research (ICPR). Dit congres vindt plaats van 22 t/m 24 september 2022 in Amsterdam.

Het gebruik van psychedelica voor behandeling van depressie, PTSS- of bijvoorbeeld het doorbreken van patronen en verslaving heeft een enorme vlucht genomen. Er is steeds meer onderzoek op dit vlak.

Nieuwste bevindingen

ICPR 2022 presenteert de nieuwste bevindingen op het gebied van psychedelisch onderzoek, innovatieve benaderingen rondom psychedelische therapie, ontwikkelingen in beleid, onderzoek naar bewustzijn, neurowetenschap en filosofie. Veel aandacht gaat uit naar de inzichten van deelnemende onderzoekers en wetenschappers, door middel van gesprekken tussen experts over thema’s als ethiek, beleggingen in en de hype rondom psychedelica.

“Psychedelica zijn enorm populair op dit moment”, aldus Joost Breeksema, directeur van de OPEN Foundation en de organisator van ICPR 2022. “Studies worden gepubliceerd in gerenommeerde tijdschriften als Nature en Science, beleggers gooien miljoenen tegen psychedelica start-ups aan en nieuwe bedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond”, legt Breeksema uit. “Zij hebben er belang bij om psychedelica als wondermiddel uit de verf te laten komen. Psychedelica lossen natuurlijk niet alle problemen op, maar zijn wel veelbelovend bij de behandeling van ernstige psychische klachten. Alleen door open en kritisch te blijven, kunnen we ervoor zorgen dat psychedelica uiteindelijk op een veilige manier worden ingezet.”

Leer meer over psychedelische toepassingen

Op ICPR 2022 komen meer dan honderd experts uit de psychiatrie, neurowetenschappen, sociale wetenschappen en farmacologie. Naast interessante lezingen, zijn er paneldiscussies, interactieve workshops, symposia, filmvertoningen en nog veel meer. ICPR 2022 maakt het mogelijk om wereldberoemde specialisten te ontmoeten, waaronder Paul Stamets, Katrin Preller, David Nutt, Amanda Feilding, Roland Griffiths, Kim Kuypers, Rick Doblin, Janis Phelps, David Nichols, Monnica Williams Companies , Peter Gasser, Mendel Kaelen, Erika Dyck, Matthias Liechti, Bernardo Kastrup, en vele andere sprekers.

“Al vanaf 2007 richten we ons op kwalitatief hoogstaande wetenschap”, aldus Breeksema. “Maar we moeten niet vergeten dat het bij psychedelische therapie gaat om kwetsbare mensen die bijzonder krachtige en potentieel destabiliserende ervaringen ondergaan. We moeten ook over de uitdagingen en risico’s blijven praten. Hoe gaan we om met therapeutische misstappen? Hoe zorgen we ervoor dat behandelingen veilig, toegankelijk en inclusief zijn? Het doel van deze conferentie is om deze cruciale onderwerpen samen te bespreken.”

ICPR 2022 is de perfecte mogelijkheid om kennis op te doen via de vele academici, therapeuten, onderzoekers, artsen, beleidsmakers, ondernemers en individuen die actief zijn in het bevorderen van psychedelisch onderzoek en psychedelische therapie.

Bron: open-foundation.org (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]