TikTok zegt nee tegen cannabisadvertenties

door Team Inc.

2033-05-28-TikTok zegt nee tegen cannabisadvertenties

Na het legaliseren van cannabis hebben regelgevers in New York gezondheids- en veiligheidsinformatie vrijgegeven. TikTok staat deze informatie echter niet toe.

In new York zie je overal advertenties en posters met Engelse en Spaanse teksten die over het gebruik van cannabis gaan. “Be mindful of your smoke in public,” zegt een poster achter op een bus. “Cannabis es legal en Nueva York pero solo para adultos mayores de 21 años”, lees je op een andere hoek van de straat.

Ook in de metrostations vind je diverse boodschappen over de groene plant. Reclamespots op lokale tv-nieuwszenders met korte video’s waarschuwen mensen voor de gevaren. Bijvoorbeeld over dat dat je niet high moet gaan autorijden of over hoe cannabis zwangere of zogende vrouw en hun baby’s kan beïnvloeden.

De advertenties staan ​​ook op grote sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram en Twitter. Waar je de advertenties echter niet ziet, is TikTok. Dat komt omdat het beruchte censuurplatform dit niet toestaat.

Geen drugsreclame op TikTok

Volgens het New York Office of Cannabis Management, dat in april de Cannabis Conversations-campagne lanceerde, weigert TikTok de advertenties op basis van het algemene verbod van het bedrijf op drugsreclame. Het advertentiebeleid van het platform verbiedt de “promotie, verkoop, werving van of vergemakkelijking van toegang tot illegale drugs, gecontroleerde drugs, voorgeschreven medicijnen en drugs voor recreatiedoeleinden.” Het bureau beweert dat dit verbod hun toegang tot een belangrijke leeftijdsgroep van jonge inwoners afsnijdt die moeten worden geïnformeerd over veilig cannabisgebruik naarmate het legalisatieproces vordert.

Cannabisgebruikers informeren met campagne

In maart 2021 werd New York de 15e staat die recreatieve cannabis legaliseerde. Hoewel de recreatieve verkoop nog op gang moest komen, werd het bezit van kleine hoeveelheden – en zelfs het roken van wiet in het openbaar – kort nadat toenmalig gouverneur Andrew Cuomo de Marijuana Regulation and Taxation Act ondertekende, legaal voor volwassenen van 21 jaar en ouder. Tegelijkertijd begonnen overheidsinstanties te werken aan het reguleren van wat naar verwachting een miljardenindustrie in de staat zal zijn.

Als onderdeel van dat proces vereiste de wet een “voorlichtingscampagne over de legalisering van cannabis voor volwassenen en de impact van cannabisgebruik op de volksgezondheid en veiligheid.” De wet zegt dat dezelfde campagne ook algemene voorlichting over cannabiswetgeving moet omvatten.

“Legalisering was zo’n belangrijke beleidsverandering, levensstijlverandering voor de hele staat, regelgevers en wetshandhaving inbegrepen, maar ook voor ouders, opvoeders en iedereen die met jongeren te maken heeft”, zegt Chris Alexander, uitvoerend directeur van het New York State Office of Cannabismanagement.

TikTok is niet het enige platform dat weerstand bood. Alexander zegt verrast te zijn door het feit dat sommige tv-stations terughoudend zijn met het uitzenden van wat hij beschrijft als “onschuldige” overheidsadvertenties. Met meer dan een miljard gebruikers heeft TikTok veel invloed, vooral onder jongeren. Op geen enkele andere plek kan de overheid – of wie
dan ook – zoveel jongeren bereiken.

In een brief vraagt ​​Alexander TikTok om het verbod op advertenties te heroverwegen om legale wiet veilig te maken voor New Yorkers. “Ik hoop dat extra druk hen ertoe kan brengen af ​​te zien van hun reclamebeleid voor cannabis voor dit cannabiseducatieprogramma”, zegt Alexander. “Ze proberen nu deze one-size-fits-all-aanpak. Het werkt hier gewoon niet en het frustreert onze missie.”

Bron: rollingstone.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]