Canopy Growth directie krijgt miljoenen aan bonussen ondanks ontslagrondes en verlies van $ 1,7 miljard

door drugsinc

Canopy Growth directie krijgt miljoenen aan bonussen ondanks ontslagrondes en verlies van $ 1,7 miljard

Hoewel de Canadese wietgigant Canopy Growth het afgelopen fiscale jaar misschien 1,7 miljard dollar heeft verloren en honderden werknemers heeft ontslagen, verdienden de topmanagers van het bedrijf wel miljoenen dollars aan bonussen.

Voorafgaand aan de algemene vergadering, welke gepland staat voor 14 september, maakte het in Ontario gevestigde bedrijf zijn beloningscijfers voor het jaar 2021 bekend.

In juni werd in totaal $ 4 miljoen uitbetaald aan vijf van de topmannen van het bedrijf, waarbij CEO David Klein $ 2,2 miljoen ontving. Alle genoemde bedragen betreffen CAD, ofwel Canadese Dollars.

President en Chief Product Officer Rade Kovacevic ontving $ 659.000; CFO Mike Lee $ 579.000; Chief Commercial Officer Julious Grant $ 360.000 en Chief Legal Officer Phil Shaer $ 351.000.

Naast bonussen voor Canopy Growth directie, ook loonsverhoging

Bovendien kreeg elke leidinggevende daar bovenop ook nog eens een loonsverhoging, met uitzondering van de directeur Klein. Hoewel de loonsverhogingen een forse verandering waren in vergelijking met het salaris en bonussen van slechts $ 14.000 tot $ 25.000 per exec, ontvingen de werknemers die aan de laatste ontslagronde ontsnapten, een gemiddeld salaris van ongeveer $ 58.000 per jaar.

Klein ontving een salaris van $ 1,2 miljoen, plus de eerder genoemde bonus van $ 2,2 miljoen dollar en $ 127.000 aan extra compensatie, geoormerkt als “andere” – in totaal $ 3,7 miljoen.

In schril contrast met ontslagrondes voor medewerkers

In april 2020 kondigde Canopy aan dat het 200 werknemers zou ontslaan. Het bedrijf kondigde vervolgens de sluiting aan van vijf vestigingen in heel Canada, waardoor in december vorig jaar nog eens 220 werknemers banen verloren gingen. Bij een nieuwe ronde van ontslagen in maart van dit jaar verloren nog eens 75 werknemers hun baan.

In een verklaring die is ingediend bij de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten, stelt het bedrijf dat zijn beloningscomité bevestigde dat “het uitvoerend leiderschapsteam goed heeft gepresteerd bij het voortzetten van de herziene CPG-strategie (consumer packaged goods) van het bedrijf en de heroriëntatie op een pad van verminderde financiële verliezen en aanhoudend succes, en dat allemaal terwijl we de uitdagende omgeving erkennen die is gecreëerd door de COVID-19-pandemie.

Bronnen o.a. MJBizDaily (EN), TheGrowthOP (EN)

Gerelateerde artikelen

1 opmerking

Peerlinck 10 september 2021 - 13:57

Ik heb spijt dat ik canopy growth heb gekocht ik moest ze verkocht hebben over een paar maand als het 1 dag boven de 50 euro stond ,maar ik heb mij laten misleiden door de commentaar dat het nog hoger kost ik heb mijn eigen bedrogen ,nu zit ik met gebakken peren ,beleggen is niets voor de gewone mensen ,denk ik je bent altijd te vroeg of te laat ,als canopy maar niet in de rook opgaat zal ik met minder moeten tevreden zijn

Beantwoord

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]