Rechter wil cannabistest voor militairen stopzetten

door Team Inc.

Amerikaans-leger-cannabis

Een voorgestelde wijziging van de National Defense Authorization Act ,door rechter en politicus Matt Gaetz (R-Fla.), zou een einde maken aan het testen van cannabis voor leden van het Amerikaanse leger.

Als het amendement wordt opgenomen, zou het een groeiend probleem in het Amerikaanse leger aanpakken: het toenemende aantal rekruten dat positief test op het gebruik van marihuana. Vooral in staten waar het legaal is. Volgens de New York Times testten in 2022 bijna 33 procent meer rekruten positief dan in 2020.

Cannabiswetgeving

Dat is niet het enige amendement. Een ander voorstel zou artsen van de Veterans Affairs (VA) toestaan ​​medische adviezen te geven over cannabisgebruik als behandeling voor patiënten in staten waar medicinale marihuana legaal is. Dat amendement werd voorgesteld door de medevoorzitters van de Congressional Cannabis Caucus: afgevaardigden Brian Mast (R-Fla.), Barbara Lee (D-Calif.), Earl Blumenauer (D-Ore.) en Dave Joyce (R-Ohio ). Een ander voorstel zou militaire leden expliciet toestaan ​​om CBD-producten te consumeren die volgens de federale wetgeving legaal zijn. Dat amendement werd voorgesteld door afgevaardigde Tony Gonzales (R-Texas).

Bron: politico.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]