Tilray rapporteert $ 53,7 miljoen cannabisomzet in het vierde kwartaal

door Team Inc.

2021-07-31-Tilray rapporteert $ 53,7 miljoen cannabisomzet in het vierde kwartaal

Tilray Inc. rapporteert resultaten van boekjaar 2021 en de resultaten van het vierde kwartaal. De netto-omzet steeg met 27% tot $ 513 miljoen vergeleken met vorig jaar.

Tilray, Inc. (Nasdaq: TLRY; TSX: TLRY), een wereldwijd toonaangevend cannabisbedrijf heeft woensdag de financiële resultaten gerapporteerd voor het volledige fiscale jaar en het vierde kwartaal eindigend op 31 mei 2021.
Irwin D. Simon, Tilray’s voorzitter en Chief Executive Officer: “In een zeer korte tijd, hebben we Tilray getransformeerd en versterkt, solide resultaten behaald te midden van aanhoudende COVID-19-lockdowns en -beperkingen.”

Simon vervolgt: “Dit zijn vroege resultaten, maar ze vormen de routekaart voor onze strategie en prioriteiten voor de toekomst. Tilray is nu echt toonaangevend in de wereldwijde cannabisindustrie met lage productiekosten, toonaangevende merken, een goed ontwikkeld distributienetwerk en unieke partnerschappen die naar onze mening de komende kwartalen duurzame aandeelhouderswaarde zullen opleveren. We kijken ernaar uit om onze strategieën en roadmaps op bedrijfsniveau te versnellen en te verfijnen en om onmiskenbare, meetbare vooruitgang te garanderen bij het opbouwen van de toonaangevende handel in goederen in de cannabisindustrie.”

Financiële hoogtepunten – Fiscaal vierde kwartaal 2021

  • De netto-omzet steeg in het vierde kwartaal met 25% tot $ 142,2 miljoen, vergeleken met $ 113,5 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De stijging werd veroorzaakt door een groei van 36% in de netto-inkomsten uit cannabis tot $ 53,7 miljoen, inclusief vier weken bijdrage van legacy-Tilray. Een daling van 10% in de distributie-inkomsten, netto-inkomsten uit alcoholische dranken van $ 15,9 miljoen na onze SweetWater-acquisitie op 25 november, 2020 en wellness-inkomsten van $ 5,8 miljoen van Manitoba Harvest.
  • Nettowinst van $ 33,6 miljoen in het vierde kwartaal, vergeleken met een nettoverlies van $ 84,3 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar.
  • De aangepaste EBITDA steeg in het vierde kwartaal met 285% tot $ 12,3 miljoen, vergeleken met $ 3,2 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar, wat het negende opeenvolgende kwartaal van positieve Adjusted EBITDA markeert.
  • De brutowinst daalde in het vierde kwartaal met 19% tot $ 22,5 miljoen, van $ 27,8 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. In de brutowinst was een eenmalige aanpassing van de voorraadwaardering van $ 19,9 miljoen opgenomen als gevolg van overtollige voorraadhoeveelheden bij de bedrijfscombinatie met Aphria. De aangepaste brutowinst, exclusief aanpassing van de voorraadwaardering, steeg in het vierde kwartaal met 53% tot $ 42,4 miljoen, van $ 27,8 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Lees meer op Tilray.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]