Brazilië staat import van medicinale cannabis en binnenlandse industriële hennepteelt toe

door Team Inc.

2019-12-04-Brazilië-staat-import-van-medicinale-cannabis-en-binnenlandse-industriële-hennepteelt-toe

Gisteren keurde de Braziliaanse farmaceutische toezichthouder Anvisa voorschriften goed voor de introductie van geneesmiddelen op basis van cannabis.

In deze voorschriften en procedures staan eisen omtrent het importeren van geneesmiddelen die cannabis bevatten. Ook gaat het om voorschriften voor het voorschrijven van medicinale cannabis, de verkoop ervan en het toezicht hierop. Anvisa handelt vergelijkbaar met de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). De goedkeuring van regels, om de opkomende medische marihuanamarkt te reguleren, brengen wellicht een verschuiving in de rechtse regering van Brazilië.

Onder het regime van extreemrechtse president Jair Bolsonaro werden binnenlandse cannabisplantages namelijk verboden. Volgens Reuters is het land nog niet bereid om zich aan te sluiten bij Uruguay en Colombia om hun eigen cannabissector te ontwikkelen.

Importeren van cannabisproducten

Een woordvoerder van Anvisa liet weten dat Braziliaanse bedrijven halffabricaten van cannabisproducten mogen importeren, maar niet de cannabisplant zelf of delen daarvan. Anvisa heeft ook specifieke regels vastgesteld voor de productie, import, verkoop, verpakking, marketing en regulering van producten die cannabis bevatten. Het duurt nog ruim 90 dagen voor deze regels van kracht zijn.

Lees meer op forbes.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]