Home Wetgeving & Legalisering Oh oh, Californië zou tegen de zomer geen legale cannabis meer kunnen hebben

Oh oh, Californië zou tegen de zomer geen legale cannabis meer kunnen hebben

door drugsinc

Oh oh, Californië zou tegen de zomer geen legale cannabis meer kunnen hebben

De levering van legale cannabis in Californië belooft om tegen het voorjaar op te drogen, tenzij een snelle oplossing als een wet aangenomen wordt.
Op dinsdag 19 februari publiceerde de California Legislature Senaat Bill 67 om cannabisboerderijen open te houden terwijl ze wachten op permanente licenties.

Op dit moment werken duizenden landbouwbedrijven onder tijdelijke vergunningen van het California Department of Food and Agriculture (CDFA). Die 6.924 tijdelijke licenties verlopen sneller dan de CDFA permanente jaarlijkse licenties kan afgeven. Deze tijdelijke licenties kunnen ook niet worden verlengd tenzij de bestaande wetgeving wordt aangepast.

Het is 834 dagen geleden dat de kiezers in Californië cannabislegalisatie hebben goedgekeurd in november 2016. Tot nu toe heeft de CDFA slechts negen jaarlijkse licenties voor cannabisboerderijen uitgegeven. Nog eens 39 jaarlijkse boerderijlicenties zijn in afwachting van de betaling van vergoedingen zo hoog als $ 44.000 per licentie.

Industry-expert en cannabisadvocaat Omar Figueroa zei dat zonder legale boerderijlicenties er geen legale industrie is. Ondertussen blijft de illegale markt van de staat floreren.

“Als Californië zonder gereguleerde cannabis zit, zullen consumenten zich wenden tot de ongereguleerde markt, waardoor het nog moeilijker wordt voor de weinige overgebleven vergunde cannabisbedrijven om de kost te verdienen”, zei Figueroa.

“De grootste legale cannabisindustrie ter wereld staat op instorten”, zegt Lauren Mendelsohn, een medewerker van de advocatenkantoren van Figueroa.

De auteur van de Senaat Bill 67 is senator Mike McGuire, die veel cannabisboeren ten noorden van San Francisco vertegenwoordigt.

Waarom een fix nodig is

Er is natuurlijk geen tekort aan cannabis (verkoop zonder licentie) in Californië. Het is het legale cannabis-systeem dat op kan gaan drogen.

De legalisatie van Californië Proposition 64 verplicht overheidslicenties voor de gehele commerciële toeleveringsketen voor cannabis. Maar bureaucratische rompslomp is het uitvoerigst gebleken bij de licentieverlening voor landbouwbedrijven. Bedrijven hebben goedkeuring van de lokale stad en provincie nodig, plus aftekeningen van het Department of Fish & Wildlife en de California State Water Resources Control Board. De jaarlijkse aanvraag voor een boerderijlicentie is 44 pagina’s lang en toepassingsbeoordelingen kunnen langer dan vier maanden duren.

De belangrijkste oorzaak dat landbouwlicenties vertraagd, is de milieubeoordeling, zei CDFA-directeur Richard Parrott op 29 januari. Cannabis is bijvoorbeeld het enige type gewas dat is onderworpen aan de strengste milieuwetgeving van de staat, de California Environmental Quality Act ( CEQA).

Senaat Bill 67 zorgt dat overheidsfunctionarissen meer tijd krijgt om meer bedrijven voorbij de CEQA-beoordeling proberen te krijgen om een ​​”voorlopige” of “jaarlijkse” licentiestatus te behalen.

Lees het volledige artikel op Leafly (EN, bron)
(foto: Ecowasteservices)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter