Voornemens in 2020: microdoseren of mindfulness?

door Team Inc.

2020-01-03-Voornemens in 2020: microdoseren of mindfulness?

Twee trends die zich ook in 2020 zullen voortzetten zijn microdoseren en mindfulness. Beiden bedoeld om tot rust te komen, je zinnen te verzetten of beter te focussen. Gewoon even ontsnappen aan de hectiek. Ga jij uitgerust en met volle focus 2020 in?

Goede voornemens zijn goed, mits je je eraan houdt natuurlijk. Veel goede voornemens sneuvelen al in de eerste week van januari. Ben je volhardend? Dan kan Dry January, minder vlees eten, mindfulness, microdoseren of meer sporten ineens leiden tot het gewenste resultaat. Gezonder, fitter en scherper in het leven staan. Daar gaat het om.

Microdoseren

Microdoseren is steeds populairder onder veel mensen om buiten de gebaande paden te denken, beter te focussen en te ontsnappen aan hun drukke bestaan. Door het nemen van een extreem lage dosis van een hallucigeen middel op psychoactieve stof proberen mensen voordelen te bereiken en mogelijke bijwerkingen te minimaliseren. De meeste mensen die aan ‘microdosing’ doen nemen kleine hoeveelheden LSD (lyserginezuur diethylamide) of paddo’s (psilocybine). Deze middelen waren erg populair in de jaren ’60 en ’70, maar toen werden deze geestverruimende middelen gebruikt om te trippen en niet om beter te presteren. De trend die overgewaaid is uit Silicon Valley wordt steeds populairder onder een grote doelgroep om de focus en aandacht te vergroten wanneer je lange tijd achter elkaar geconcentreerd moet werken.

Mindfulness

Een andere manier om het bewustzijn op ‘microniveau’ te veranderen en sterk in aandacht groeit is mindfulness. Het is geen drug, maar een manier om het bewustzijn zodanig te verhogen dat je een intensere zintuiglijke waarneming ervaart. Vergelijkbaar met microdoseren. Mindfulness vermindert ook stress en angst, zoals dat ook kan door het nemen van minieme hoeveelheden psychedelica. Mindfulness is een techniek die Boeddhisten al duizenden jaren toepassen voor het openen van de geest. Mensen ervaren een verhoogd gevoel van inzicht en welzijn door meditatie. Zowel microdoseringen psychedelica als mindfulness geven je de mogelijkheid om je geest te trainen, vooral als je worstelt met stress, angst of depressie.

Lees psychcentral.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]