Home Aandelen & financieel British American Tobacco investeert $10 miljoen in CBD-medicijn

British American Tobacco investeert $10 miljoen in CBD-medicijn

door Team Inc.

cbd-hennep-plant-medicijn

British American Tabacco heeft fors geïnvesteerd in cannabis. Deze keer in samenwerking met het CBD-bedrijf Charlotte’s Web om een medicijn te ontwikkelen voor een neurologische aandoening.

Een joint venture tussen BAT’s dochteronderneming AJNA BioSciences PBC en Charlotte’s Web, waarin BAT vorig jaar heeft geïnvesteerd, is van plan goedkeuring te vragen aan de Amerikaanse Food and Drug Administration voor een behandeling op basis van hennepextract. AJNA investeerde $ 10 miljoen in de deal. Charlotte’s Web en AJNA bezitten elk 40% van de entiteit, terwijl BAT het resterende belang beheert, volgens een verklaring.

Investeren in CBD als alternatief voor tabak

Hoewel de cannabisindustrie met hindernissen wordt geconfronteerd, investeren tabaksfabrikanten steeds meer in de sector om af te stappen van oude tabaksproducten, zoals sigaretten. BAT heeft ook geld gestoken in OrganiGram, een Canadees cannabisbedrijf, en het Duitse cannabisbedrijf Sanity Group om zich aan te sluiten bij Snoop Dogg’s Casa Verde Capital.
Tot nu toe hebben, ondanks de medicinale potentie van marihuana, maar weinig bedrijven specifieke inspanningen geleverd om door de FDA goedgekeurde medicijnen na te streven. Slechts één zo’n medicijn is goedgekeurd door het bureau, GW Pharma’s Epidiolex. (Het bureau merkt echter op dat het ook drie synthetische cannabisgerelateerde medicijnen heeft goedgekeurd).

Jefferies-analist Owen Bennett: “De vooruitzichten zijn aantrekkelijk gezien het feit dat het medicijn Epidiolex, dat gemaakt is uit cbd, een behandeling voor epileptische aanvallen, vorig jaar een omzet van $ 740 miljoen genereerde.” De instroom van veel tabaksgeld is een zegen voor een industrie die anders worstelt met lage groothandelsprijzen, politieke uitdagingen en een overvol concurrentielandschap, waaronder illegale marihuanatelers.

De joint venture start dit jaar met de klinische ontwikkeling en omschrijft het nieuwe cbd-medicijn als een “botanisch geneesmiddel om een ​​neurologische aandoening aan te pakken”. BAT weigerde meer details te geven over welke aandoening specifiek behandeld kan worden. De aandelen van Charlotte’s Web wonnen donderdag maar liefst 21%. Het aandeel van BAT steeg maar liefst 1,5%.

Bron: Bloomberg.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter