skip to Main Content
Menu
In Illinois Wordt Voor $ 3,2 Miljoen Aan Marihuana Verkocht Op De Eerste Dag Van Legalisatie

In Illinois wordt voor $ 3,2 miljoen aan marihuana verkocht op de eerste dag van legalisatie

Spread the love ✌🏼

Verenigde Staten – Illinois, de staat waar Chicago ligt, zei dat afgelopen dinsdag voor $ 3,2 miljoen aan legale marihuana in de staat werd verkocht. Het was de eerste dag dat de wiet legaal kon worden gekocht voor recreatief gebruik in Illinois, omdat een nieuwe wet van kracht werd. De nieuwe wet zorgt er tevens voor dat het strafblad en meldingen van honderdduizenden gearresteerde mensen gewist werden.

  • De afdeling financiële en professionele regelgeving van Illinois meldde dat de opbrengsten werden gegenereerd uit meer dan 77.000 transacties.
  • Cannabis kan zonder recept worden gekocht bij een door de staat erkende apotheek door iedereen van 21 jaar of ouder⁠ en niet-ingezetenen mogen het medicijn kopen, maar in kleinere hoeveelheden dan inwoners, volgens de nieuwe wetgeving.
  • De Chicago Tribune meldde dat zelfs luitenant-gouverneur Juliana Stratton werd gezien die cannabis gummies uit een apotheek kocht en applaus ontving van klanten toen ze haar verkoop afrondde.
  • Illinois is de elfde staat (plus D.C.) die cannabis in de VS legaliseert, en Bloomberg meldde dat de staat naar verwachting uiteindelijk tussen de $ 2 miljard en $ 4 miljard aan jaarlijkse omzet zal gaan behalen.
  • Gouverneur J.B. Pritzker uit Illinois heeft ook meer dan 11.000 mensen gratie verleend met eerdere marihuana-veroordelingen als onderdeel van de nieuwe wet. Daarbij kunnen meer dan 700.000 mensen die vanwege het medicijn zijn gearresteerd, ook hun gegevens verwijderd laten verwijderen.

Belangrijk citaat: “Woensdag was het einde van het verbod en het begin van hoe we hopen een nieuwe industrie in Illinois te laten groeien,” vertelde Toi Hutchison, de cannabis-tsaar van de staat, aan Crains Chicago Business.

Belangrijke achtergrond: Illinois is volgens Bloomberg de zesde meest bevolkte staat van het land en wordt begrensd door staten waar marihuana nog steeds illegaal is. De legalisatie-inspanning van Illinois kan die staten ertoe aanzetten hun eigen wetten te volgen. Volgens analisten zal de illegale verkoop van marihuana in Illinois naar verwachting tot 2024 de legale verkoop overtreffen. 30% van de legale verkoop gaat echter naar belastinginkomsten voor de staat, terwijl gemeenten 3% krijgen, volgens Crain.

Lees meer op o.a. Chicago Sun Times (EN), Chicago Tribune (EN), CNN (EN), Forbes (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top