Wat is rapé en wat kun je ermee?

door drugsinc

Wat is rapé en wat kun je ermee?

Rapé is een legaal heilig sjamanistisch medicijn dat al duizenden jaren wordt gebruikt door genezers van het Amazonebekken. Het wordt in het Engels ‘ha-peh’ uitgesproken, maar wordt door westerlingen ook ‘rapee’, ‘hape’, ‘hapi’ of ‘rapay’ genoemd.

Dit zijn zeer zeldzame, heilige, krachtige en diep genezende en reinigende wondermedicijnen, en worden in een zeer heilig en arbeidsintensief proces gemaakt. Rapé is een complexe mix van verpulverde medicinale planten uit de Amazone, bomen, bladeren, zaden en andere heilige ingrediënten.

Waarvoor wordt rapé gebruikt?

Het mengsel wordt hoog in de neusgaten geblazen met een pijp die een Tepi wordt genoemd. Het blazen focust onmiddellijk de geest, stopt het gekakel in je hoofd en opent de gehele vrijgemaakte geestruimte voor je intenties.

Bovendien helpt rapé emotionele, fysieke en spirituele ziekten te verlichten en verlicht negativiteit en verwarring, waardoor een grondige gronding van je geest mogelijk wordt. Evenzo wordt rapé gebruikt om de gebruiker opnieuw af te stemmen op zijn energiekanalen en op zijn hogere zelf, en om hun verbinding met de wereld en het universum te intensiveren.

Bovendien effent rapé de weg voor het ontgiften van het lichaam en verwijdert het alle overtollige slijm, gifstoffen en bacteriën, waardoor het helpt bij het bestrijden van verkoudheid, snuiven en bepaalde soorten zelfs kunnen helpen bij de griep.

Het blazen van de Tepi brengt een intieme verbinding tussen de gever en ontvanger met zich mee. Beide zijn nauw verbonden door mond, neus en adem, en beide moeten zich openen en de andere geest en intentie toestaan ​​binnen te komen, waardoor de genezing kan plaatsvinden. Na het blazen wordt aanbevolen om bij het geneesmiddel te zitten en ongeveer een half uur te mediteren. Het is het beste om met de ogen dicht te blijven zitten, terwijl je langzaam inhaleert en uitademt (effectiever door de neus), voor een grondige aarding en behoud van de focus.

Hoe en waarmee blaas je rapé?

In de Braziliaanse traditie wordt de zelf-applicatorpijp “Kuripe” genoemd, en de blaaspijp om een andere persoon te passeren wordt “Tepi” genoemd. Traditioneel wordt rapé aangebracht met behulp van een pijp gemaakt van bamboe of bot, die aan beide kanten door elk neusgat wordt geblazen. Je blaast altijd eerst in het linker neusgat om een metaforische dood te vertegenwoordigen, en vervolgens in het rechter neusgat om wedergeboorte te vertegenwoordigen. Rapé kan ook zelf worden toegediend met behulp van een V-vormige zelf-applicatorpijp, die de mond verbindt met de neusgaten – Kuripe. Als alternatief kan het worden toegediend door een andere persoon met behulp van een blaaspijp, die de mond van de blazer verbindt met de neusgaten van de andere persoon – Tepi. Je steekt altijd het kortere uiteinde van beide pijpen in je mond om te blazen en het langere uiteinde gaat in het neusgat.

3 methodes om rapé te blazen

Volgens de Braziliaanse Yawanawa-stam zijn er drie verschillende manieren om rapé te blazen:

  • Kort en krachtig: wordt wakker en meer aanwezig
  • Lang en krachtig: om de geest en ziel schoon te maken
  • Lang, begin zacht en eindig sterker aan het einde: voor meditatie, het aangaan van een trance, ceremonieel gebruik

Gebruik en dosering van rapé

Over adviseert men om twee keer per dag met rapé te werken – eenmaal ’s morgens en eenmaal’ s avonds. Dit hangt echter af van de tolerantieniveaus van elke persoon en ook van zijn persoonlijke situatie.

Als je een bijzonder stressvolle en zieke periode doormaakt, kun je besluiten om het vaker te gebruiken. Voor sommige mensen is het gebruik van meerdere keren per week prima, of alleen tijdens Ayahuasca of andere medicijn ceremonies. Voor anderen moeten ze mogelijk intensief met deze medicijnen werken om heel diep werk, zuivering en intensieve genezing te kunnen doen.

Luister alsjeblieft altijd naar je lichaam, intuïtie en de geest van deze heilige medicijnen – ze zullen je leiden naar wat het beste voor jou persoonlijk is.

Over het algemeen raadt men een halve hoeveelheid ter grootte van een erwt aan voor elk neusgat voor beginners, om vervolgens de dosering te verhogen na langdurig gebruik van één type rapé.

Iedereen heeft echter van nature verschillende tolerantieniveaus, dus sommige mensen kunnen grotere doses nodig hebben, en anderen kleinere doses. Experimenteer altijd heel voorzichtig om te kijken wat persoonlijk voor jou werkt.

Rapé is te verkrijgen bij smartshops, waaronder DrSmart in Rotterdam.

Opgelet voor deze signalen bij rapé

Als je veel slijm of slijm achter in je keel hebt, in je keel of in je mond druppelt, spuug het dan onmiddellijk in een emmer uit, want het is giftige of negatieve energie die wordt vrijgegeven en verdreven. Je wilt het niet terug inslikken. Om te voorkomen dat de rapé in je keel druppelt, wil je je hoofd naar beneden houden zodat het door je neus naar beneden druppelt en niet in je keel.

Er wordt gezegd dat je moet proberen de rapé zo lang als comfortabel mogelijk in je neusgaten te houden, zodat het geneesmiddel via de bloedbaan kan worden opgenomen. Het is het beste om hiervoor indien mogelijk via de neus in te ademen. Vervolgens kun je je neus zo vaak snuiten als voor jou nodig is.

Opgelet: Bij vragen, twijfel of meer benodigde informatie – neem altijd contact op met je huisarts of raadpleeg een expert. Dit artikel is puur ter achtergrond informatie rondom het onderwerp bedoelt en geenszins op andere wijze.

Bronnen o.a. Ayahuasca (EN), Entheonation (EN), ChakraOpenings (EN), Katukinka (EN)

Gerelateerde artikelen

2 opmerkingen

julian 27 december 2020 - 00:56

Cuando uso el rape se me bloquea la nariz, no se si estoy haciendo algo incorrectamente.

Gracias

Beantwoord
fanny scherrer 26 juli 2021 - 23:48

Bonsoir, est ce que le rapé est légal en france? merci :)

Beantwoord

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]