Wordt financiering voor cannabisindustrie eenvoudiger

door Team Inc.

cannabis-plant

Woensdag hebben wetgevers in de VS de Secure and Fair Enforcement (SAFE) Banking ACT opnieuw ingevoerd in het Huis en de Senaat. Deze wetgeving is gericht op bankdiensten voor de cannabisindustrie. Een belangrijke ontwikkeling voor de hele cannabismarkt.

Senator Merkley: “Laten we van 2023 het jaar maken waarin we dit wetsvoorstel wettelijk laten ondertekenen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat alle legale wietbedrijven toegang hebben tot de financiële diensten die ze nodig hebben om hun werknemers, hun bedrijven en de gemeenschap veilig te houden.” De meerderheidsleider van de senaat, Chuck Schumer, D-N.Y., sprak donderdag zijn steun uit voor de wetgeving.

Vertrouwen in cannabissector

Trulieve Cannabis Corp en Terrascend Corp stegen donderdag met flinke percentages. De herinvoering van de SAFE Banking Act leek de hoop in de sector te vergroten. “De SAFE Banking Act zal de broodnodige verlichting bieden aan bedrijven van elke omvang en fungeren als een springplank naar bredere hervormingen”, zei Matt Darin, CEO van cannabisexploitant Curaleaf.

Onder de huidige federale wetgeving worden banken en kredietverstrekkers geconfronteerd met federale vervolging en boetes als ze diensten verlenen aan legale wietbedrijven, omdat cannabis nog steeds een Schedule I-stof is, dezelfde classificatie als heroïne en LSD. Volgens de federale Drug Enforcement Administration worden Schedule I-stoffen gedefinieerd als drugs zonder geaccepteerd medisch gebruik en met een hoog potentieel voor misbruik.

Zonder toegang tot financiële diensten zijn legale bedrijven in de sector gedwongen hun bedrijf uitsluitend met contant geld te runnen, wat kan leiden tot diefstal, witwassen van geld en georganiseerde misdaad. Het is de hoogste tijd dat het Congres het irrationele, oneerlijke en onveilige verbod op basisbankdiensten aan de orde stelt. B elangrijke onderdelen van het wetsvoorstel beschermen banken, die werken met legale cannabisbedrijven, tegen sancties door federale toezichthouders.

De wetgeving creëert ook een veilige haven tegen strafrechtelijke vervolging, aansprakelijkheid en verbeurdverklaring van activa voor banken, hun functionarissen of werknemers. Is dit een nieuwe historische stap?

Bron: CNBC,com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]