Amerikaanse verspringer Tara Davis-Woodhall verliest titel na positieve cannabistest

door Team Inc.

cannabis-doping-sport

De Amerikaanse verspringer Tara Davis-Woodhall is ontdaan van haar recente nationale indoortitel en kreeg een maand schorsing na een positieve cannabistest. Dit maakte het Amerikaanse Anti-Doping Agentschap (USADA) dinsdag bekend.

USADA zei dat Davis-Woodhall positief testte op THC. Haar positieve test was het resultaat van een monster dat was verzameld tijdens de competitie op de 2023 USA Track and Field indoorkampioenschappen in Albuquerque, New Mexico, op 17 februari. Daar won ze de titel met een sprong van 6,99 meter.

Sancties positieve cannabistest

Davis-Woodhall (23) heeft haar schorsing al voltooid. De positieve test betekent dat Davis-Woodhall haar titel verloor, aangezien ze werd gediskwalificeerd voor alle competitieve resultaten behaald op en na 17 februari, inclusief verbeurdverklaring van alle medailles, punten en prijzen.

Cannabis, marihuana en hasj worden beschouwd als verboden middelen volgens de regels van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) . “USADA zal blijven pleiten bij WADA, de regelmaker, om marihuana op een eerlijkere en effectievere manier te behandelen.”

Volgens de WADA-regels staat THC een verkorte schorsing van drie maanden toe als kan worden vastgesteld dat het geen verband houdt met sportprestaties. USADA zei dat de zaak van Davis-Woodhall om die redenen werd teruggebracht tot een maand en omdat ze een behandelingsprogramma voor middelenmisbruik voltooide voor haar gebruik van cannabis.

In 2021 had de Amerikaanse sprinter Sha’Carri Richardson aanvankelijk haar plek op de Olympische Spelen van Tokio veilig gesteld met een overweldigende overwinning op de 100 meter voor vrouwen bij de Amerikaanse Olympische atletiekwedstrijden in Eugene. Haar titel werd geschrapt nadat ze positief testte voor marihuana.

Richardson werd een maand geschorst na de cannabistest. USA Track and Field koos ervoor om haar niet te selecteren als onderdeel van de 4×100 meter estafettepool voor dames nadat haar schorsing was geëindigd. Hieroor kon Richardsons niet deelnemen aan het Olympisch team.

Bron: edition.cnn.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]