Zangeres Selah Sue zet microdosing in tegen depressie

door Team Inc.

2022-02-08-Zangeres Selah Sue zet microdosig in tegen depressie

Zangeres Selah Sue bouwt al enkele maanden haar antidepressiva af, terwijl ze een therapie opbouwt met psychedelische truffels. ‘Ik ervaar hoe prachtig alles is.’ In de Belgische krant de Standaard doet ze haar verhaal over haar Microdosing ontdekkingsreis.

Een mooi, openhartig interview over haar worsteling met depressiviteit. Ze overwon haar depressie door microdosing en macrodoosing. Sela’s nieuwe single ‘Pills’ gaat over de verdovende effecten van anti depressiva. De nadelige effecten van deze zware medicijnen.

Al sinds haar zestiende leidt Sanne Putseys. zoals ze echt heet, een leven als artieste, en daar hoorden duizenden interviews en mediaverschijningen bij. Haar leven was ‘chill’, zei ze vaak, en dat woord paste goed bij haar imago: Selah Sue was ‘cool’, openhartig, niet uit haar lood te slaan. Verwondering alom toen ze afgelopen woensdag nerveus als een debutante rondliep op de VRT, en haar koffie omstootte bij Stubru, terwijl ze enkel haar nieuwe ­single ‘Pills’ kwam promoten. Alsof ze iemand anders was.

Selajh: ‘Ik ben vorig jaar, eind oktober, aan een therapie met psilocybine-houdende truffels begonnen’, zegt ze. Bij ‘magic truffles’, zoals ze ook worden genoemd, gaat het om schimmels die een psychedelisch effect veroorzaken, zoals een intenser beleving van de omgeving. In tegenstelling tot paddenstoelen, die een gelijkaardig effect veroorzaken, zijn de verkoop en het gebruik van verse psychedelische truffels niet verboden bij onze noorderburen. Putseys haalt ze bij het Nederlandse Microdosing Institute.

Haar ervaringen en het interview lees je hier.

Meer onderzoek naar microdosing met psychedelica voor medische aandoeningen

In Nederland is het gebruik van psilocybine-houdende truffels legaal omdat truffels niet in de ‘Opiumwet’ staan – paddenstoelen zijn wel illegaal. Er zijn steeds meer onderzoeken om aan te tonen hoe het micro- en macrodosen met psychedelica kan helpen tegen angst, depressie en PTSS. Een erg goede ontwikkeling die deuren opent voor alternatieve, meer natuurlijk medicijnen in combinatie met therapie. De farmaceutische industrie zal deze ontwikkeling minder leuk vinden.

Verschillende universiteiten doen onderzoek, en werkten mee aan een recent onderzoek van Compass Pathways (een Britse farmabedrijf) bij 223 patiënten. Het gaf aan dat de depressie bij een deel van de patiënten na afbouw van de antidepressiva en na een eenmalige behandeling (onder begeleiding) met 25 milligram psilocybine volledig verdween of sterk verminderde.

Lees meer op o.a. microdosing.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]