Microdoseren is proberen

door Team Inc.

2019-01-29-Microdoseren is proberen

Steeds meer mensen wagen zich eraan: microdoseren. Oftewel het nemen van lage doseringen psychedelica zoals LSD of paddo’s om de creativiteit te stimuleren, beter te focussen gedurende lange tijd of om angst en depressie te onderdrukken.

Vanaf het moment dat wijlen Steve Jobs de voordelen van microdosering benoemde, nam het een enorme vlucht. Veel mensen vragen zich af wat het precies is en waarom veel mensen baat hebben bij deze vorm van gebruik.

Onderzoek

Momenteel is er slechts één zelfgerapporteerd onderzoek waarin de wetenschap achter microdosering is onderzocht. Amanda Feilding, oprichter en directeur van Beckley Foundation, wil daar verandering in brengen met haar stude waarin ze de effecten van microdoseren bekijkt op de creatieve en cognitieve vaardigheden van een persoon. “We willen kijken of we de veranderingen in circulatie en connectiviteit van de hersenen zien. Hopelijk zien we dan ook dingen als het ‘aha moment’ dat ontstaat bij creativiteit”, veklaarde Feilding eerden tegen Business Insider over haar aanstaande studie.

Geen trip

De dosering van een stof zoals psilocybine of LSD mag volgens een onderzoek van Dr. James Fadiman slechts ongeveer eenentwintig tot een tiende zijn van de normale dosis die is ontworpen om te trippen. Dat is 5 tot 10 microgram LSD of 0,1 tot 0,4 gram aan psilocybine-paddenstoelen. Omdat de persoonlijke tolerantie verschilt, kan de exacte hoeveelheid per persoon wisselen. Echter is dit de gemiddelde hoeveelheid om in een verhoogde staat van perceptie te verkeren in plaats van in een hallucinerende staat.

Driedaagse cyclus

De meeste mensen die ervaring hebben met microdoseren, raden aan het niet iedere dag te doen. Als psycholoog, experimentator met psychedelica en auteur van ‘The Psychedelic Explorer’s Guide: Safe, Therapeutic, and Sacred Journeys’, adviseert Dr. James Fadiman een driedaagse cyclus.

Neem een dosis op de eerste dag, en dan pas weer op dag vier van de week. Dit om geen tolerantie op te bouwen voor de drug en te ervaren hoe je lichaam op de hoeveelheid reageert. Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat er slechts zeer beperkt onderzoek is gedaan naar microdoseren. En al helemaal niet over de lange termijn effecten. Bovendien is het gebruik van paddo’s en LSD illegaal. Dit zijn de twee meest populaire drugs gebruikt bij microdoseren.

Silicon Valley

Steve Jobs, medeoprichter en voormalig CEO van Apple Inc., was open over zijn LSD-ervaringen. “LSD gebruik was een ingrijpende ervaring, een van de belangrijkste dingen in mijn leven. LSD laat je zien dat er een andere kant aan de medaille zit. Het versterkte mijn gevoel voor wat belangrijk was: grote dingen creëren in plaats van geld verdienen.”

Volgens Jobs droeg het gebruik van LSD bij aan zijn simplistische ontwerpen van Apple-producten en -verpakkingen. Zijn vriend en voormalig Apple-medewerker Daniel Kottke onthulde dat hoewel Jobs blijkbaar stopte, nadat hij Apple lanceerde, zijn ‘LSD-gewoonte’ werd overgenomen door de creatieve geesten in Silicon Valley. Microdoseren wordt, door mensen met een overvol schema in de technische sector of in start-ups, gezien als een manier om productief en creatief te blijven onder een constante druk.

Bron: https://www.businessinsider.nl/what-is-microdosing-2019-1/

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]