skip to Main Content
Menu
Cannabis Uit Macedonië Kan Huidige Europese Markt Concurreren

Cannabis uit Macedonië kan huidige Europese markt concurreren

Spread the love ✌🏼

Medicinale cannabis uit Macedonië zou binnenkort verkrijgbaar kunnen zijn in Duitsland en Polen. PharmaCann Polska is onlangs het eerste bedrijf dat de EU-Good Manufacturing Practice (EU-GMP) -certificering heeft verkregen om medicinale cannabisextracten te produceren in zijn fabriek in Noord-Macedonië.

Dat brengt het bedrijf met het hoofdkantoor in Warschau – met zijn productiefaciliteiten in Noord-Macedonië – een stap dichter bij het kunnen aanbieden van zijn medicinale cannabisextracten in Duitsland en andere landen van de Europese Unie.

Eenmaal beschikbaar zullen Macedonische producten, net als Colombiaanse, prijsdruk creëren door lagere productiekosten. Hoewel bloemenexport in Noord-Macedonië niet is toegestaan, is er geen nieuwe wet nodig om extracten te exporteren. De GMP-certificaten zijn in maart afgegeven door de Hoofd Farmaceutische Inspectie van Polen, de nationale autoriteit die verantwoordelijk is voor het toezicht op de fabricage en marketing van geneesmiddelen. De Poolse autoriteiten hebben in december 2019 de Macedonische dochteronderneming van PharmaCann, bekend als NYSK, geïnspecteerd.

Zlatko Keskovski, PharmaCann en CEO van NYSK: “Als ik hoor over de prijzen van medicinale cannabisextracten in Duitsland en andere Europese landen, kan ik niet geloven hoe duur ze zijn. We verwachten dat we met onze productiekosten zeer concurrerend kunnen zijn op de EU-markten”, zei Keskovski in een telefonisch interview. Op MJBizDaily verklaarde Zlatko dat de eerste producten volgende maand in Duitsland beschikbaar moeten zijn voor patiënten.

De CEO van Pharmacann Polska legde ook uit dat het bedrijf rechtstreeks aan apotheken zal verkopen via zijn eigen distributieactiva in Duitsland.Het Poolse bedrijf zal ook white-label-diensten aanbieden aan andere Duitse bedrijven. “Duitse autoriteiten accepteerden de GMP-certificering van de PoolseFarmaceutische Inspectie”, bevestigde Keskovski aan MJBizDaily.

Keskovski verwacht tegen november te beginnen met de verkoop van wat de eerste oliën op de Poolse markt. Het Macedonische bedrijf heeft volgens Keskovski al kleine hoeveelheden cannabisproducten naar Australië, Brazilië, Kroatië, Slovenië, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk verzonden.

Lees meer op mjbizdaily.com (Bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top