Home Cannabis Aurora Cannabis-aandelen kelderen

Aurora Cannabis-aandelen kelderen

door Team Inc.

2020-02-06-Aurora-Cannabis-aandelen-kelderen

Aurora Cannabis-aandelen daalden vandaag ruim vijf procent na een bericht dat het bedrijf plannen gaat aankondigen om tien procent van zijn personeelsbestand te ontslaan om kosten te besparen.

Eerder deze week kondigde Tilray Inc. ook aan dat het tien procent van het personeel gaat ontslaan. Automatisering lijkt het codewoord in de cannabissector. De wietproducenten willen kosten besparen door te snijden in het huidige personeel.

“Beide bedrijven bewandelen op dit moment een relatief moeilijk pad naar winstgevendheid, hebben zeer grote operationele voetafdrukken, een geschiedenis van agressieve investeringen en zullen waarschijnlijk in de nabije toekomst kapitaal moeten aantrekken”, schreven analisten Owen Bennett en Ryan Tomkins.

Cannabisbedrijven zijn de dupe van lastige licentieprocessen, waardoor de verkoop en winstgevendheid dalen. Het tekort aan cannabiswinkels heeft de zwarte markt in staat gesteld de legale ondernemingen te ondermijnen. Hierdoor kampen veel cannabisproducenten met een gebrek aan investeringskapitaal. Ze zoeken hun toevlucht in het schrappen van banen en het herzien van deals. Hoe zal de markt hierop reageren en zullen andere grote namen in de cannabisindustrie, zoals Canopy Growth Corp. (CGC) hun voorbeeld volgen?

Lees meer op marketwatch.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter