Home Drugs Na cannabis paddo’s en keta mainstream als medicijn?

Na cannabis paddo’s en keta mainstream als medicijn?

door Team Inc.

2020-02-07-Na cannabis straks paddo's en keta mainstream als medicijn?

Hawaii – Cannabis wordt wereldwijd steeds meer geaccepteerd als medicijn. Daarom is er meer openheid ten opzichte van andere natuurlijke, maar illegale stoffen die wellicht therapeutisch potentieel hebben.

Zo ontstaan er op Hawaii op dit moment ondergrondse klinieken die illegale behandelingen aanbieden met psilocybine, een hallucinerende stof uit paddenstoelen of ‘paddo’s’. Op Hawaï zijn er al klinieken die ketamine gebruiken, een legaal psychedelisch medicijn dat geen verband houdt met paddenstoelen. Het zou bepaalde patiënten goed kunnen helpen bij bij het verwerken van trauma’s. Kevin Martin krijgt al bijna twee jaar een ketamine-infuusbehandeling voor PTSS en depressie.

“Het was als een spirituele openbaring de zes keer dat ik dit heb gedaan,” vertelde hij Hawaii News Now. Ketamine heeft een geschiedenis als straatdrug, maar wordt gebruikt door anesthesiologen en sommige psychiaters zoals Dr. Tom Cook, die een kliniek op Honolulu heeft. “Er was in de late jaren ’50 veel met medicijnen ondersteunde therapie en wat we nu zien is een heropleving daarvan”, aldus Cook.

PTSS behandeling

In 2011 overleefde Martin, die toen een legerspecialist was, drie afzonderlijke bermbommen in Afghanistan. Hij kwam fysiek intact thuis, maar zijn geest was blijvend in verval. “Ik kon nauwelijks lezen. Ik werd elke ochtend wakker met een kater, hoewel ik geen alcohol dronk”, voegde hij eraan toe. Traditionele behandelingen haalden niks uit tot hij uitkwam bij een behandeling met ketamine. Terwijl de hartslag en bloeddruk van Martin voortdurend werden gecontroleerd, gaf Dr. Cook hem een ​​kleine dosis ketamine.

Binnen enkele minuten was de veranderde staat van Martin duidelijk. Hij verklaarde tegen Hawaii News Now dat deze psychedelische behandeling niet gaat over de trip, het zien van kleuren, het gaat over uit je lichaam zijn, dissociatie en het loslaten.

Psylocibine als medicijn

In tegenstelling tot ketamine heeft psilosybine geen wettelijk gebruik, behalve voor goedgekeurd onderzoek. De wetgevende macht van Hawaii overweegt een werkgroep op te richten om de medicinale voordelen van psilosybine te onderzoeken. Cook is van mening dat er meer studies moeten komen – waar therapeuten naast de patiënt staan.

“De ervaring met psilocybine kan heel levensveranderend en extatisch zijn of het kan gruwelijk zijn”, aldus Martin. Hij denkt dat de behandeling veel potentieel kan hebben voor mensen zoals hij. “Het was heel verhelderend en heel geruststellend. Ik was erg verbonden met de natuur en het milieu.”

Niet iedereen staat open voor paddo’s als medicijn. De Maui Police Department zegt dat psilocybine een illegaal medicijn is dat hallucinaties, angst en paniek kan veroorzaken en dat onderzoeken naar het medicijn voor medische behandeling nog in de kinderschoenen staan.

Lees meer op hawaiinewsnow.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter