CGF technologie voor genetische identificatie kan leiden tot betere planten en bescherming van het Intellectueel Eigendom

door drugsinc

CGF technologie voor genetische identificatie kan leiden tot betere planten en bescherming van het Intellectueel Eigendom

Het Israëlische bedrijf gericht op medicinale cannabis Tikun-Olam Cannbit zei dat het Cannabis Genetic Fingerprinting (CGF technologie) heeft ontwikkeld – een systeem om cannabissoorten te identificeren en te volgen op basis van hun genetische codes.

Het bedrijf zei dat de CGF technologie tot doel heeft een norm te stellen in termen van stamidentificatie, wat leidt tot grotere genetische stabiliteit en het verminderen van afwijkingsbereiken in de actieve ingrediënten van cannabisplanten.

Het systeem kan ook leiden tot verbetering van het registratieproces van cannabissoorten, waardoor intellectuele eigendomsrechten beter worden beschermd. Dat zou toezichthouders over de hele wereld helpen die worstelen met kwesties als kwekersrechten, patenten en merken, zei Tikun-Olam, waarbij hij opmerkte dat de CGF technologie ook een rol kan spelen heeft bij het beheer van zaadbanken.

Eenvoudige bladmonsters voor de CGF technologie nodig

De technologie stelt telers in staat om cannabis-DNA te karakteriseren door geplukte bladeren, zonder de plant te beschadigen. De CGF technologie is ongeveer drie jaar in ontwikkeling en kan producenten helpen de stabiliteit in cannabisoperaties te behouden door besmette genetica op te sporen. Meer dan duizend planten zijn met het systeem getest sinds het voor het eerst werd ontwikkeld, zei het bedrijf Tikun-Olam.

Eenvoudige bladmonsters voor de CGF technologie nodig
Eenvoudige bladmonsters voor de CGF technologie nodig (afb.)

Het systeem diagnosticeert een verscheidenheid aan unieke sequenties langs het genoom van de cannabisplant, gebaseerd op een aantal opeenvolgende genetische technologieën, en onthult “een biologische en volledig natuurlijke streepjescode (niet-GMO), die de plant tijdens zijn volledige levenscyclus vergezelt en, in sommige gevallen gevallen, in het eindproduct”, zei het bedrijf. Om een genetische vingerafdruk te krijgen, leveren producenten de bladeren van de plant gewoon af bij een laboratorium dat uitgerust is met de CGF technologie voor analyse.

Is deze CGF technologie de “heilige graal”?

“Het is de heilige graal van de cannabiswereld”, zei geneticus Assaf Shalmon, die het systeem ontwikkelde en het “de enige en exclusieve parameter noemt die volledig en onafhankelijk elke cannabissoort kenmerkt”. De CGF technologie is ontwikkeld met technische ondersteuning van het Plant Metabolism Laboratory van het MIGAL Galilee Research Institute in het noorden van Israël.

Momenteel wordt de identiteit van cannabisplanten bepaald op basis van biologische parameters zoals planthoogte, kleur, staafdiameter, profielen van actieve componenten en andere eigenschappen. Maar zaken als verlichting, meststoffen en teeltmethoden kunnen veel plantcomponenten beïnvloeden, evenals vocht, ongedierte, ziekten en andere factoren, merkte het cannabis bedrijf Tikun-Olam uit Israël op.

De “Grote rotzooi” opruimen met CGF technologie

“De slechte betrouwbaarheid van deze eerdere methoden heeft geresulteerd in een slechte identificatie van planten”, aldus het bedrijf. “Dit heeft, naast de opeenstapeling van mutaties in de veelheid aan planten, geleid tot een opeenstapeling van genetische diversiteit binnen de populaties van stammen, vandaar een ‘grote puinhoop’ die zich manifesteert in ‘erosie’ en verzwakkende ladingen, evenals gelijkmatigheid en vlakheid.”

Het CGF-systeem wordt nu opgeschaald om een kosteneffectiever en sneller platform te bieden voor implementatie op grote schaal. Tikum-Olam zei dat het het identificatiediensten gebaseerd op de CFG technologie rechtstreeks zal aanbieden of op de markt zal brengen via een gerelateerd maar onafhankelijk bedrijf.

Tikum-Olam Cannbit is ontstaan toen Cannbit Pharmaceuticals, ook uit Israël, Tikum-Olam eind 2019 kocht. Men merkte in de markt toen op dat de deal van ongeveer € 33 miljoen ($ 40 miljoen) de grootste fusie rondom medicinale cannabis ooit was waarbij Israëlische bedrijven betrokken waren. Tikum-Olam Cannbit wordt verhandeld op de beurs van Tel Aviv.

Bronnen o.a. HempToday (EN), JPost (EN), PRNewsWire (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]