Home Drugs Bekroonde documentaire Dosed komt naar Amsterdam

Bekroonde documentaire Dosed komt naar Amsterdam

door Ties Inc.

2020-02-21-Bekroonde documentaire Dosed komt naar Amsterdam

De bekroonde documentaire Dosed komt 29 februari naar Amsterdam. Het heftige verhaal van de docu gaat over een suïcidale, verslaafde vrouw die zich wendt tot haar laatste redmiddel: psychedelische drugs. Helpen deze alternatieve medicijnen haar met het overwinnen van haar ernstige opioïdenverslaving, depressie en angst?

Na de film is er ruimte voor een Q&A en paneldiscussie over onder andere het gebruik van psychedelica zoals magic mushrooms, geestelijke gezondheid en verslaving.

Psychedelica tegen psychische problemen

De hoofdpersoon in de documentaire is een vrouw die dealt met een slopende verslaving. Nadat alle voorgeschreven medicijnen niet de gewenste uitwerking hebben, zoekt ze haar toevlucht in psychedelische drugs als paddo’s en iboga. Iboga wordt in Europa nauwelijks gebruikt. Het is een struik die voorkomt in West en Centraal Afrika. In de wortels zit een speciale stof: ibogaïne. Halverwege de vorige eeuw werd ontdekt dat deze stof een speciale uitwerking heeft op mensen die verslaafd zijn aan opiaten. Niet alleen het verlangen naar het middel nam af, maar ook de ontwenningsverschijnselen.

Waar en wanneer?

Wanneer: Zaterdag 29 februari – deuren openen 15.30 uur, film start om 16:00 uur
Waar: Euroscoop Amsterdam Noord – Beukslotermeerplein 2003 – 1025 XL

Bekijk hier de trailer:

play btn

Drugs als medicijn

Er wordt al langer geëxperimenteerd met de psychoactieve stof psilocybine tegen depressies en angsten. Als tegenhanger van reguliere medicijnen. Natuurlijk is dit niet zonder risico, maar het microdoseren met psychoactieve stoffen kan een positieve uitwerking hebben op mensen met hardnekkige verslavingen. Verschillende universiteiten – waaronder het UMC Groningen en UMC Utrecht – zijn gestart met experimenteel en gecontroleerd gebruik van paddo’s om patiënten met depressieve klachten te behandelen.

Mensen met depressieve klachten belanden al snel bij een psycholoog voor een lange reeks gesprekken. Een vorm van psychotherapie die vaak ondersteund wordt met antidepressiva. De uitwerking en bijwerkingen van antidepressiva is per persoon verschillend en laat zich lastig voorspellen. Daarom startte het UMCG en UMC enige tijd geleden met een proef voor een alternatieve behandeling met psilocybine, de werkzame stof in truffels en verscheidene paddenstoelen. Patiënten ondergaan een gecontroleerde behandeling met als doel het doorbreken van negatieve gedachten en het verminderen van het ‘down’ gevoel. Lees hier meer.

Magic Mushrooms, truffels en andere psychedelica vind je in verschillende smartshops waaronder bij Tatanka, Dr. Smart, The Headshop en Dreamvalley. Vraag altijd om goed advies van de specialist in de winkel.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter