Cannabis reviewsite Weedmaps gaat naar de beurs tegen een waardering van $ 1,5 miljard

door Team Inc.

2020-12-12-Cannabis reviewsite Weedmaps gaat naar de beurs tegen een waardering van $ 1,5 miljard

De moedermaatschappij van Weedmaps zal naar de beurs gaan tegen een waardering van $ 1,5 miljard, zei het bedrijf donderdag. De beursgang volgt na positieve ontwikkelingen en de verwachte groei voor Amerikaanse marihuanabedrijven in de komende jaren.

De vraag naar cannabis blijft stijgen nu veel mensen thuis werken, veel staten het gebruik van cannabis legaliseren en het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vorige week stemden op een wetsvoorstel om cannabis op federaal niveau te decriminaliseren.

WM Holdings

WM Holdings, opgericht in 2008, beheert het Weedmaps-platform en WM Business, een abonnementssoftware die wordt gebruikt door cannabisretailers en -merken. Het bedrijf zei dat zijn inkomsten de afgelopen vijf jaar met een samengesteld jaarlijks percentage van 40% zijn gestegen en op schema liggen om dit jaar $ 160 miljoen aan inkomsten en $ 35 miljoen aan EBITDA te behalen.

Na de deal, die naar verwachting tot $ 575 miljoen aan opbrengsten zal opleveren, zal het gecombineerde bedrijf worden geleid door Chris Beals, Chief Executive Officer van WM Holding en zal het genoteerd blijven aan de Nasdaq, aldus het bedrijf. Scott Gordon, CEO van Silver Spike SPAC, zal toetreden tot het bestuur van het gecombineerde bedrijf.

Silver Spike is een Special Purpose Acquisition Company (SPAC), die via een beursgang (IPO) geld inzamelt met als doel een privébedrijf te kopen. Het overgenomen bedrijf wordt vervolgens openbaar als gevolg van de fusie en is een alternatief voor het traditionele IPO-proces. SPAC’s zijn naar voren gekomen als een steeds populairdere route naar de aandelenmarkt voor particuliere bedrijven, aangezien ze sneller kunnen worden afgerond dan een IPO en er meer zekerheid bestaat over de fondsen die een bedrijf zal aantrekken. Silver Spike haalde $ 250 miljoen op tijdens een beursintroductie in augustus 2019 op Nasdaq met de nadruk op het kopen van een bedrijf in de cannabissector.

Lees meer op o.a. Nasdaq.com (Bron, En)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]