Meer dan $80 miljoen aan MDMA gevonden in graafmachine

door Team Inc.

2020-12-13-Meer dan $80 miljoen aan MDMA verborgen in een graafmachine

Vijf mannen zijn in Sydney en Londen gearresteerd nadat een internationale politieoperatie 450 kg van de drug MDMA had blootgelegd. De drugs – die een straatwaarde hebben van $ 79 miljoen – waren verborgen in een graafmachine die vanuit het VK in Australië was geïmporteerd, zei de Australische federale politie (AFP).

De autoriteiten lanceerden operatie Centinel North Hart na de ontdekking van de verdachte zending door de Australian Border Force (ABF). De graafmachine was vanuit Southampton in Brisbane aangekomen. De drugs hadden een straatwaarde van $ 79 miljoen, zei de politie. Een röntgenfoto van de machine bracht de drugs aan het licht.

Forensische agenten onderzochten de machine en verwijderden 226 plastic zakken met een substantie. Laboratoriumtests lieten zien dat het MDMA was, ook wel bekend als ecstasy. De graafmachine werd afgeleverd in Sydney voordat de politie gisteren een inval deed in meerdere eigendommen in het westen van de stad en twee mannen arresteerde. Agenten namen ook ongeveer $ 1,2 miljoen in contanten in beslag.

Slimme drugssmokkel

Justine Gough, assistent-commissaris van de AFP, zei dat de operatie onthulde dat criminelen steeds slimmer worden in het smokkelen van drugs op internationaal niveau.”Georganiseerde criminele groepen proberen illegale goederen in bulk te vervoeren wanneer ze maar kunnen en hoe ze maar kunnen. We zullen er alles aan doen om dit te stoppen.”

Lees meer op 9news.com.au (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]