skip to Main Content
Menu
Cannabisverslaving Is Een Mythe, Volgens Een Verslavingsexpert.

Cannabisverslaving is een mythe, volgens een verslavingsexpert.

Spread the love ✌🏼

Canada en verschillende Amerikaanse staten hebben onlangs een opvallend andere benadering van het drugsbeleid gevolgd door cannabis te legaliseren, maar niet iedereen is aan boord met marihuanahervorming. Een verontrustend rapport van het Centre for Social Justice (CSJ) van het Verenigd Koninkrijk beweerde onlangs dat legalisering van recreatieve marihuana ertoe zou leiden dat honderdduizenden inwoners verslaafd raken aan cannabis.

Maar dat rapport nam nogal wat vrijheden met feiten en cijfers, volgens dr. MJ Milloy – UBC’s inaugurele Canopy Growth-professor van Cannabis Science. “[F] r een korte samenvatting van het rapport, lijkt het erop dat ze een opiniepeiling gebruiken om het aantal mensen te schatten dat cannabis zou kunnen proberen na legalisatie in het Verenigd Koninkrijk en de geschatte levenslange prevalentie van Cannabis Use Disorder bij mensen die ooit cannabis gebruikt (ongeveer 10 procent) om met het nummer te komen, “verklaarde Dr. Milloy aan Civilized.

n dat is geen zeer wetenschappelijke benadering, aldus Milloy en zijn collega Rielle Capler – een postdoctoraal onderzoeksteam bij het BC Center for Substance Abuse. Dr. Capler zegt dat de beweringen van het rapport bijzonder problematisch zijn omdat cannabisgebruik niet leidt tot fysieke verslaving. Dus we moeten cannabisgebruiksstoornissen niet versmallen met verslaving, hoewel veel nieuwszenders en beleidsmakers precies dat doen.

“Soms is de bewoording in nieuwsberichten dat suggereert dat mensen verslaafd zijn aan cannabis; het is echter niet fysiek verslavend. Wanneer mensen problemen hebben met cannabisgebruik, wordt het beschouwd als een cannabisgebruiksstoornis, in plaats van verslaving per se, “verklaarde Dr. Capler aan Civilized.

Diagnose stellen van cannabisgebruik stoornis is ook erg lastig. Sommige van de factoren die als onderdeel van cannabisgebruiksstoornissen worden beschouwd, omvatten een duidelijk patroon van preoccupatie met gebruik, dwangmatig gebruik met negatieve gevolgen en een patroon van gebruik in de loop van de tijd. Een probleem met die aanpak is dat het kijkt naar de frequentie van gebruik versus hoeveel de persoon daadwerkelijk gebruikt, merkte Capler op. En sommige van de vragen hebben betrekking op het al dan niet storen van uw cannabisgebruik aan familie en vrienden, die kunnen worden vertekend door de stigma’s rond cannabisgebruik. Met andere woorden, als uw familie en vrienden denken dat het roken van een joint u in een luie stoner verandert, zal elke hoeveelheid consumptie hen van streek maken.

Dr. Capler benadrukte dat ze het probleem niet wil verminderen, omdat sommige mensen juist moeite hebben met het beheersen van hun cannabisgebruik. Tegelijkertijd moet het publiek hun veronderstellingen over cannabisgebruiksstoornissen uitdagen.

“Het is belangrijk om te begrijpen dat het heel anders is dan waar we aan denken als we denken aan alcoholverslaving, bijvoorbeeld in relatie tot hoe het je leven en gezondheid beïnvloedt.” Ze merkte bijvoorbeeld op dat leverbeschadiging en gewelddadige uitbarstingen geassocieerd zijn met alcoholverslaving, maar ze komen niet vaak voor met cannabismisbruik en ontwenningsverschijnselen, indien aanwezig, zijn milder voor mensen met cannabisgebruiksstoornis.

Lees het volledige artikel op Civilized.life (bron)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top