skip to Main Content
Menu
De Nieuwe “grijze” Markt: Nu Oudere Gebruikers Meer Interesse Krijgen, Willen Cannabis Bedrijven Er Over Leren.

De nieuwe “grijze” markt: nu oudere gebruikers meer interesse krijgen, willen cannabis bedrijven er over leren.

Spread the love ✌🏼

‘Ze waren echt nieuwsgierig naar de plant. Ze wilden weten waar wiet over ging en hoe het hen misschien door hun kwalen heen en van problemen af kon helpen … ‘

Tilray CEO Brendan Kennedy zegt dat het idee van cannabis als een medicijn voor chronische gezondheidsproblemen (en niet alleen een feest drug) meer mainstream wordt en dat dit helpt om het comfortniveau van de oudere generatie te verhogen.

Afgelopen zomer, een paar maanden voordat Canada cannabis legaliseerde voor recreatief gebruik, bracht Canopy Growth Corp. een groep senioren van een nabijgelegen verpleeghuis naar zijn fabriek in Smiths Falls, Ont.

Het idee was volgens Canopy CEO Bruce Linton om ze te laten zien hoe cannabis wordt verbouwd en meer te weten te komen over de medische toepassingen van de plant.

“Ze waren echt nieuwsgierig naar de plant. Ze wilden weten wat we hier aan het doen waren, wat wiet was en hoe het hen misschien door hun kwalen heen kon helpen, ‘zei Linton.

De interesse, zo blijkt, was wederzijds. Begin oktober kondigde Canopy een studie van zes maanden aan voor het volgen en monitoren van de effecten van medicinale cannabis als alternatief voor andere pijntherapieën. De licentieproducent werkte samen met de Ontario Long Term Care Association voor het project, waarbij 500 senioren betrokken zijn bij een aantal OLTCA-faciliteiten in de hele provincie.

“We zitten immers in de business rondom medische marihuana. Het is belangrijk voor ons om ervoor te zorgen dat we het beste doen voor onze patiënten – senioren maken daar een groot deel van uit, “zei Linton.

Canadese cannabisbedrijven hebben in de maanden na de legalisatie geprobeerd om jongere volwassen klanten aan te trekken, maar de Canopy-studie en andere soortgelijke studies wijzen op het potentieel van een andere groeiende demografische – senioren – van wie het gebruik van cannabis verschuift naar, maar niet beperkt tot, medisch gebruik.

Dat potentieel wordt bevestigd door statistieken uit het zuiden van de grens: in Oregon, Colorado, Washington State, Nevada en Californië vormen senioren 25 procent van het totale aantal cannabisgebruikers, volgens gegevens van het cannabisonderzoeksbureau The Brightfield Group .

“Er is een categorie ouderen van de demografie van de babyboomer die in hun jeugd cannabis gebruikte, rust gaf in hun professionele leven, en nu om medische redenen nieuwsgieriger wordt,” zegt Bethany Gomez, directeur onderzoek van Brightfield, vertelde ze tegen the Financial Post.

In Canada blijven de gegevens over het aantal 60-plussers dat cannabis gebruikt voor medische of recreatieve doeleinden beperkt. Maar degenen die al jaren in de branche actief zijn, suggereren dat senioren een groeiend segment van de markt vertegenwoordigen.

Wanneer een Amerikaanse staat of een land marihuana legaliseert, zijn populaties ouder dan 60 altijd degene die het meeste onderzoek doen naar de plant – Brendan Kennedy, CEO, Tilray

“Wanneer een Amerikaanse staat of een land marihuana legaliseert, zijn populaties ouder dan 60 altijd degene die het meeste onderzoek naar de plant doen”, zei Brendan Kennedy, CEO van Nanaimo-gelicenseerde producent Tilray Inc. “Ik kan je vertellen dat vooral sinds kort een groeiend deel van onze patiëntenbasis is in Canada. ”

Kennedy zei dat het idee van cannabis als medicijn voor chronische gezondheidsproblemen en niet simpelweg een partydrug steeds meer mainstream wordt en dat dit helpt het comfortniveau van de oudere generatie te verhogen.

Kennedy gelooft sterk in de medische voordelen van cannabis voor senioren – zozeer zelfs dat zijn bedrijf een zes maanden durende studie financiert, geleid door cannabis medisch professional Dr. Blake Pearson, om onderzoek te doen naar het effect van medische marihuana op de slaap, de perceptie van pijn en de algehele kwaliteit van leven bij patiënten ouder dan 50 jaar.

“Het is bemoedigend voor mij dat producenten met een licentie willen meedoen aan cannabisonderzoek, omdat het moeilijk is om geld te krijgen. Ik kan zien dat het hen op de lange termijn ten goede zal komen, maar het biedt ook gewoon meer alternatieven voor artsen die senioren behandelen, “zei Pearson, via de telefoon vanuit zijn kliniek in Sarnia, Ont.

Diana Cocozolli, een van de patiënten van Pearson, zei dat ze al meer dan een decennium last had van fibromyalgie – een chronische pijntoestand op lange termijn. In de afgelopen vier jaar zijn haar oplossingen een reeks farmaceutische pijnstillers geweest, zoals gabapentine, een populair ontstekingsremmend medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van neuropathische aandoeningen, waaronder pijn; en oxycocets, een kruising tussen het opioïde oxycodon en acetaminophen – het actieve ingrediënt in Tylenol.

Cocozolli geeft toe dat ze een opioïd probleem had – in het slechtste geval gebruikte de 57-jarige Sarnia, Ont., Tussen de 25 en 30 pillen oxycocets per dag, bovenop minstens drie doses gabapentine (wat overigens incidenteel opduikt in een groeiend aantal gevallen van overdosis, volgens een aantal studies).

Ik kreeg een recept en begon cannabis oliën te proberen, en eerlijk gezegd was ik binnen acht maanden van alle pijnstillers af. – Diana Cocozolli, medische marihuana-consument

“Mijn geheugen begon me in de steek te laten. Op een dag ging ik aan het werk, ik viel naar beneden en ik kon gewoon niet meer opstaan. Ik was volledig gedesoriënteerd, ” – zei Cocozolli, die een maatschappelijk werker is.

Een aantal vrienden in haar buurt, die ook leed aan pijnstoornissen en artritis, wees haar naar cannabis als een alternatief.

“Het was nog niet recreatief legaal, dus ik voelde me nog steeds een beetje ongemakkelijk als ik het probeerde. Maar toen kreeg ik een recept en begon ik cannabisoliën te proberen, en eerlijk gezegd was ik binnen acht maanden van alle pijnstillers af “, zei Cocozolli.

Wat betreft de mate waarin senioren zullen gaan vertrouwen op medicinale cannabis voor chronische ziekten, waarschuwt Pearson dat elk individu anders op cannabis reageert. “We zijn nog niet in de fase om te zeggen dat het zal werken op elke senior met pijnproblemen. Maar ik denk dat als dat zo is, het een heel logische behandelingsoptie is voor senioren. ‘

Cannabisbedrijven die hopen de medische markt uit te breiden, zullen het conservatisme ten opzichte van cannabis onder medische verenigingen moeten overwinnen – zowel de Ontario Medical Association als de Canadian Medical Association ondersteunen de ontmanteling van het medicinale cannabisregime helemaal, met het argument dat met legalisatie er geen noodzaak is voor medische professionals om een “gatekeeper-rol” te vervullen.

Dit soort oppositie, zei Pearson, is wat het zo moeilijk maakt om financiering te krijgen en om echt te begrijpen hoe cannabis het leven van senioren kan verbeteren. “Ik behandel ouderen in een instelling voor langdurige zorg en ik probeer hun gebruik van antipsychotica en opioïden te verlagen. Om gewoon te zeggen dat ze het zelf maar moeten uitzoeken, betekent in feite dat ze aan zelfmedicatie moeten doen, wat eigenlijk absurd is. ‘

Bron o.a. https://lfpress.com/cannabis/the-new-grey-market-as-older-users-warm-up-to-cannabis-pot-companies-want-to-learn-more/wcm/7f49dde6-8fc9-4f63-a469-9f907d017133

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top