Burgemeester van Londen Sadiq Khan moet cannabis nu decriminaliseren

door drugsinc

Burgemeester van Londen Sadiq Khan moet cannabis nu decriminaliseren

De pas herkozen burgemeester van Londen heeft geen andere keuze dan zijn belofte na te komen en de weg vrij te maken om cannabis zo snel mogelijk in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk te laten decriminaliseren.

Als onderdeel van zijn ambitieuze manifest heeft de zittende burgemeester van Londen, Sadiq Khan, beloofd een onafhankelijke drugscommissie op te richten “om de mogelijke gevolgen voor de gezondheid, de economie en het strafrecht te beoordelen” als cannabis in de hoofdstad gedecriminaliseerd zou worden. Dit kondigde hij eerder al aan in de aanloop richting de afgelopen burgemeestersverkiezingen op 6 mei.

Uit een groeiend aantal peilingen en onderzoeken blijkt dat meer dan de helft van de mensen in het Verenigd Koninkrijk – oplopend tot tweederde van de Londenaren – de legalisering van recreatieve cannabis ondersteunt. Uit een peiling, uitgevoerd in opdracht van de Evening Standard en Voltface in 2019, bleek dat 69% van de Londenaren de legalisatie en regulering van cannabis zou steunen, terwijl slechts 19% hiertegen was.

Hoewel cannabis over de hele wereld aan kracht wint, beweren sommigen dat in het Verenigd Koninkrijk meer mensen worden gearresteerd voor kleine cannabisdelicten dan ooit tevoren.

Bovendien geven recente bevindingen aan dat jonge, zwarte mannen in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 19 keer meer kans hebben om te worden aangehouden en gezocht naar vermoedelijk cannabisbezit dan hun blanke tegenhangers.

In een interview zei Khan als herkozen burgemeester van London, dat hij tegen de decriminalisering van cannabis was, maar slechts enkele dagen voor de verkiezingen veranderde hij van gedachten.

Hij zei: “Ik heb te veel jonge mensen als crimineel opgepakt zien worden omdat ze slechts een klein beetje cannabis bezitten. Ik heb ook enkele gezondheidsgevolgen gezien van cannabis en de impact ervan in relatie tot gewelddadige criminaliteit in de drugsindustrie. Ik ga na de verkiezingen een Londense Drugscommissie oprichten met experts uit een aantal industrieën. Ik wil dat ze gaan kijken wat er is gebeurd, toezicht houdt op waar ze cannabis hebben gedecriminaliseerd en me dan komen vertellen wat hun aanbevelingen zijn.”

play btn
Interview door Owen Jones met herkozen burgemeester van Londen (Youtube)

De herkozen burgemeester van Londen moet nu de daad bij het woord voegen

Terwijl het Independent Office for Police Conduct heeft aanbevolen dat politieagenten moeten stoppen met het uitvoeren van stop- en zoekmaatregelen op basis van het ruiken van cannabis, zijn de maatregelen in werkelijkheid nog steeds in volle gang in het hele land.

Het feit dat het 21 jaar na de 21ste eeuw nog steeds een probleem is, in een van de leidende landen van de westerse wereld, schetst een vernietigend beeld van het Verenigd Koninkrijk en Europa als geheel. Daarom moet burgemeester Sadiq Khan nu direct als eerste de eerder aangekondigde onafhankelijke drugscommissie opzetten.

Er is geen tijd meer te verliezen; een grondige hervorming van cannabis naar recreatief gebruik en bezit heeft hoe dan ook te lang op zich laten wachten in het land.

Met zijn overwinning bij de lokale verkiezingen heeft meneer Khan nu de daad bij het woord te voegen. De kiezers hebben gesproken, en het is tijd om Londen en Groot-Brittannië als geheel ten goede te veranderen – je kunt je de impact in de wereld alleen maar voorstellen als Londen zou kiezen voor decriminalisering.

Het zou zeker een echt baanbrekend moment zijn voor het continent en zou meer steden en landen kunnen overtuigen om mee te doen aan de mooie ontwikkelingen.

Men denkt dat West-Europa aan de vooravond staat van een cannabisrevolutie, maar het voelt zeker alsof iedereen wacht tot de anderen de eerste stap zetten. Het Verenigd Koninkrijk is altijd trots geweest als het ging om het leiden van de wereld (Europa) in uitvindingen.

De burgemeester van Londen Sadiq Khan heeft nu alle krachten toebedeeld gekregen om de held van de dag te worden.

Bronnen o.a. BarryAndDistrictNews (EN), Canex (EN), Cityam (EN), TheGuardian (EN), VoiceOnline (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]