Duitsland nadert legalisering van cannabis

door Team Inc.

2021-11-11-Duitsland nadert legalisering van cannabis

De, naar alle waarschijnlijkheid, volgende regeringscoalitie van Duitsland nadert een deal om cannabis voor recreatief gebruik te legaliseren. Het sterkste signaal tot nu toe dat de langverwachte groei van de Europese marihuanamarkt nu echt doorzet.

Onderhandelaars van de sociaal-democraten, groenen en vrije democraten hameren op de details. Inclusief de voorwaarden waaronder de verkoop en het gebruik van recreatieve cannabis moet worden toegestaan ​​en gereguleerd. Ze maken deel uit van bredere onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regering.

Toekomst cannabis nog onzeker

Er is nog geen definitieve beslissing over cannabis genomen en de uitkomst kan nog veranderen. Woordvoerders van de Groenen en de SPD weigerden commentaar te geven op enig aspect van de coalitiebesprekingen. Een woordvoerder van de FDP reageerde niet meteen op een verzoek om commentaar op het cannabisplan.

Een akkoord over de legalisatie ervan zou niet al te verrassend zijn. De potentieel nieuwe coalitiepartners staan meer open voor het idee dan de christen-democraten van Angela Merkel, die sinds 2005 aan de macht zijn.
De stap kan nieuwe belastinginkomsten opleveren en een zegen zijn voor Amerikaanse en Canadese cannabisbedrijven, evenals voor een ontluikende Duitse industrie met bedrijven als Cantourage GmbH en Synbiotic SE.

Van mediwiet naar recreatieve cannabis

Veel wiettelers hebben al een voet tussen de deur van Europa via medische bedrijven en hebben zichzelf gepositioneerd om te profiteren van een grotere recreatieve markt. Curaleaf Holdings Inc., de grootste multistate-operator van de VS, kocht eerder dit jaar Emmac Life Sciences Ltd., zodat het klaar was om te kapitaliseren. Curaleaf-voorzitter Boris Jordan heeft ook een belang in het in Frankfurt gevestigde startup Algea Care.

Tilray Inc. heeft een vestiging in Portugal en streeft ernaar om marihuana door heel Europa te verkopen. Andere Canadese operators, zoals Aurora Cannabis Inc. en Canopy Growth Corp., bedienen momenteel ook de Duitse medische markt.

VN schrapt cannabis van harddrugs lijst

De Verenigde Naties hebben eind vorig jaar besloten om marihuana van de lijst met harddrugs te schrappen Gevolgd door de classificatie van cannabidiol door de Europese Commissie.

De publieke opinie in Duitsland is ook verschoven in de richting van legalisering. In een onderzoek van eind oktober door de Duitse hennepvereniging zei 49% van de respondenten dat ze voorstander waren van het legaliseren van cannabis, bijvoorbeeld in speciaalzaken zoals in de VS en Canada, vergeleken met 46% die nog steeds tegen was. Het is voor het eerst sinds 2014 dat meer mensen voor waren in de jaarlijkse peiling.

Lees meer op Bloomberg.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]