Geen cannabistest meer voor Canadese studentatleten

door Team Inc.

2020-10-05-Geen cannabistesten meer voor Canadese studentatleten

Canadese student-atleten die cannabisliefhebber zijn, hebben reden om feest te vieren. Ze zullen niet langer op het gebruik van cannabis worden getest, zodat dat jointje na de wedstrijd geen probleem meer is.

Twee jaar nadat cannabis legaal werd in Canada heeft het Canadian Centre for Ethics in Sport een wijziging aangebracht in de manier waarop cannabis-antidopingregels worden toegepast op student-atleten aan de universiteit.

Deze regel is alleen van toepassing op student-atleten die zijn gerelateerd aan U Sports of de Canadian Collegiate Athletic Association (CCAA). Student-atleten zullen nog steeds onderworpen zijn aan gedrags- of sport gerelateerde codes en regels die door de universiteit zijn ingevoerd.

Nationale en internationale kampioenschappen

Dit herziene protocol is niet van toepassing op atleten die zijn opgenomen in de nationale teams van hun sport. Degenen die meedoen aan de nationale kampioenschappen of internationale evenementen moeten zich aan de antidopingregels die zijn opgesteld door de World Anti-Doping Agency.

Feit blijft dat THC nog steeds als een illegale stof wordt beschouwd door het World Anti-Doping Agency en andere organisaties die op deze stof testen. Het Canadian Centre for Ethics in Sport (CESS) pleit al lang voor het verwijderen van cannabis van de verboden lijst van drugs van het WADA. Dit omdat cannabis geen verband houdt met prestatieverbetering.

Lees meer op datac.ca (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]