skip to Main Content
Menu
Doe Mee Aan Het Landelijke Online Debat Over Drugs Op 14 November Op Nu.nl

Doe mee aan het landelijke online debat over drugs op 14 november op Nu.nl

Spread the love ✌🏼

Het grote online nieuwsplatform NU.nl voegt de daad bij het woord en organiseert op 14 november een nationaal debat over drugs. Vanaf 12.00 kan heel drugsminnend Nederland, haters en critici zich online mengen in het debat via reactieplatform NUjij.

Tussen 12.00 en 15.00 uur kan iedereen op NU.nl/debat meepraten over het thema drugs. Ieder uur wordt op NUjij gediscussieerd over een nieuwe stelling, die wordt ingeleid met een korte video zodat alle deelnemers de juiste basiskennis hebben.

Waarom debatteren over drugs?

Druk, drukker, drugst. Drugs is er altijd en overal. Ondanks de honderden miljoenen die het kabinet uittrekt om de georganiseerde drugscriminaliteit tegen te gaan. Drugsmisdaad neemt zelfs toe. Niet alleen in hoofdstad Amsterdam, maar ook in drugshoofdstad Rotterdam. Ook overlijden steeds meer mensen aan drugs en lijkt het gemeengoed onder jongeren om drugs te gebruiken. In Brabant en Limburg kampen ze met illegale drugslabs, drugsafval en overlast. Heel Nederland is pillenwaus en slikt op feestjes en festivals. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ons kikkerlandje nog steeds hét XTC-paradise in de wereld is.

19 miljard

Naast XTC, zijn cocaïne en ketamine ook eerder regel dan uitzondering tijdens feestjes. Bovendien komen er steeds meer nieuwe designerdrugs bij met alle gevolgen van dien. De Nederlandse drugshandel wordt geschat op 19 miljard euro. En wij maar braaf belasting betalen. “Hoog tijd dus voor een constructief debat over drugs”, aldus Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl.

Lees meer op inct.nl (Bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top